PARIS, DAG 1

Publicerad 2013-07-24 15:03:00 i Resor, Vardag,

Eftersom detta var mitt första besök i Paris ägnade vi första dagen åt att effektivt kolla in några sevärdheter. Vi fick från vårt hostell vid Gare du Nord till Louvren och kollade in arkitekturen och skippade insidan, sen gick vi till Triumfbågen, via Jardin des Tuileries och Champs-Élysées. Vi gick upp i Triumfbågen och kollade in den fantastiska utsikten över Paris och promenerade sedan vidare mot Eiffeltornet.
 
 
Den välkända ingången till Louvren. 
Fina Sofia. 
 
Och lilla moi. 
 
Pariserhjulet i Jardin des Tuileries.
 
Glada brudar. 
 
Maffiga paradgatan Champs-Élysées.
 
Creps, ett smarrigt måste!
 
 
Utsikt från Triumfbågen. 
 
 
Sofia uppe i Triumfbågen. 
 
Jag och Sofia är väldigt lika när vi reser, vi vill hinna se mycket och samtidigt hinna strosa omkring i vackra områden och njuta av staden. Så att vi inte skulle gå upp i Eiffeltornet var vi rätt eniga om, att se det från marken räckte den här gången. Så, isället för att köa till tornet hoppade vi på en flodbåt och fick uppleva Paris från ett annat perspektiv. Att åka sightseeing-båt genom en stad kan jag verkligen rekommendera. Jag gjorde det i London, och skulle gärna göra det här i Stockholm någon gång också, det är ett väldigt trevligt sätt att uppleva en stad!
 
Vid Eiffeltornet. 
 
Eiffeltornet.
 
På flodbåten. 
 
På kvällen gick vi till en takterassbar på ett hotell i Montmartre. Vi drack galet gott vin och njöt av utsiken. Ett perfekt slut på första dagen i Paris! 
 
 
På takterassen. 
 
Utsikten över Paris med ett blinkande Eiffeltorn i bakgrunden. 
 
 
Dag 2 och 3 kommer senare!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV