GOTT NYTT ÅR!

Publicerad 2012-12-31 14:56:00 i Vardag,


Ett riktigt GOTT NYTT ÅR vill jag önska er alla! Må 2013 bli ett toppenår!


Med guldgirlanger i kristallkronan och washi tejp på väggen är min minilya är redo för nyårsfest! 
 

EN HELT VANLIG JUL, PRECIS SOM JAG VILL HA DET!

Publicerad 2012-12-29 15:13:00 i Vardag,

Jag hoppas ni har haft en härlig jul! Här har allt varit precis som vanligt. Mycket julmat, lite för mycket klappar (men ojoj så mycket fint jag har fått!), massor av snö, julklappsspel och en hel del bus med vilda pudlar. Ja, i en familj med fler pudlar än människor blir det lätt lite av en cirkus, men det är ju bara härligt! På julafton var det dessutom 10 år sen jag fick min fina lilla Bruno, världens bästa julklapp! Tiden går så fort!

  

ROSA KAKELUGN

Publicerad 2012-12-19 20:52:00 i Vardag,

Jag tror jag är kär, hur fin kan en kakelugn vara egentligen? Om jag hade plats, råd och allt det här hade denna passat mig perfekt! Men nej, det får bli i någon framtida lägenhet!
 
Via: Hemnet
 

EN PERFEKT START PÅ JULLOVET

Publicerad 2012-12-16 21:57:00 i KTH - Armada, KTH - Malvina, Livet på KTH,

Idag har jag haft min första lediga helg på många, många månader och ni anar inte hur mycket jag har längtat! Den här terminen har utan tvekan varit den tuffaste hittills. Dels har vi haft väldigt mycket i skolan och då alla kontrollskrivningar samt ett par tentor har varit på måndagar har i princip varje helg ägnats åt plugg. Sen med lägenhetsköp, flytt och ideellt engagemang på KTH har det inte blivit mycket tid över till att vila. Men med allt roligt som har hänt skulle jag nog också vilja påstå att det har varit den bästa terminen. Jag behöver nog bara lite tid att vila nu för att kunna uppskatta allt... 

Trots att jag har första dagen på jullovet idag började jag dagen med en promenad till skolan. Vi hade brunch med Malvinas styrelse, som en liten avslutning innan alla åker åt olika håll för att fira jul. Det blev julklappsutdelning, massa snack och så klart hann vi smida en del planer inför våren! Vi har mycket kul på gång! Direkt efter åkte jag till ett café vid Östermalmstorg för fika med loungegruppen från Armada. Jag tror att vi alla passade på att njuta av vår första lediga dag för vi stannade i hela fem timmar. Som student är det ju inte ofta man kan ägna hel söndag åt att fika, så för min del kunde lovet inte ha börjat på ett bättre sätt! 


Så här julfint var det på skolan i morse. 
 

BARA NÅGRA TIMMAR KVAR!

Publicerad 2012-12-15 08:00:00 i Vardag,

Nu är det bara några timmar kvar tills jag får jullov! En mekaniktenta ska skrivas och en hållfasthetsrapport ska färdigställas, sen så! På tisdag åker jag hem till Skellefteå och ungefär så här tänker jag spendera mitt lov, vila massor, äta gott och mysa med nära och kära! Trevlig helg!

 

NOBEL NIGHTCAP 2012!

Publicerad 2012-12-11 21:24:00 i Livet på KTH,

ALLTSÅ WOW! Nobel NightCap var magiskt! Det går inte att jämföra med någon festlighet jag har varit på tidigare, hela atmosfären, cirkusutsmyckningen av Nymble, alla vackra klänningar och vetskapen om att befinna sig på samma fest som nobelpristagare är en kombination som i nuläget känns rätt svårslagen. Tyvärr såg jag ingen av nobelpristagarna, jag visste ju i och för sig inte vem jag skulle leta efter... Men tydligen ska alla utom två ha varit där och hur coolt är inte det? 

Idag har jag tagit det väldigt lugnt. Det är ju inte ofta jag är ute till kl 5, så det känns idag! Men jisses, det var det värt minsann! I morgon är det dock back to business som gäller. Jag skriver nästa tenta på lördag och nu har min stress övergått i någon slags nyfikenhet. Hur mycket mekanik kan jag hinna lära mig på tre dagar? Tillräckligt hoppas jag... 


 Detta var min outfit kvällen (eller ja, natten) till ära. Svart, enkelt och lite bling, precis 
som jag gillar det bäst! Fler bilder kommer senare!
 
 

ANDRA ADVENT

Publicerad 2012-12-09 20:54:00 i Vardag,

I morgon börjar tentaveckan på KTH och för min del är det den fruktade hållfasthetsläran som är först ut. Det känns helt okej, men kommer att bli 5 mindre roligare timmar i morgon eftermiddag, puuuhh! I morgon är det ju också Nobeldagen och i år är det KTH:s tur att arrangera Nobelfestens efterfest Nobel NightCap. Jag har fått turen att bli inbjuden och jag är såååå förväntansfull! Det sägs bli spektakulärt och jag ska verkligen se till att njuta! 
 
Min adventsljusstake består i år av mormors mässinljusstakar, några sidenband och tre små tomtar. Man behöver inte alltid köpa nytt, "man tagen vad man haver" kan ibland bli precis lika bra!
 

1 MÅNAD!

Publicerad 2012-12-05 21:50:00 i Hemma hos mig,

5 december idag, vilket betyder att det redan har gått en hel månad sen jag fick nycklarna till min lägenhet. Jag trivs så fantastiskt bra, men jag skulle inte påstå att jag känner mig helt hemma ännu. Det kommer nog att ta ett tag att greppa att detta verkligen är mitt hem, mitt egna hem, på riktigt! Jag skulle inte ens vilja veta hur många gånger jag har promenerat omkring på Gärdet och drömt om en lägenhet vid Tessinparken. Jag trodde inte att det skulle vara möjligt, det skulle ju vara alldeles för bra! Men, nu sitter jag här vid mitt matbord vid mitt stora fönster och tittar ut mot parken. Den känslan är så galen och så underbar på samma gång! Tänka sig, det gick!
 
Julpynt har inte riktigt varit min prio i år, flyttkartongerna är ju just så pass uppackade. Men med
lite stjärnor, några 
små tomtar, ett litet luciatåg och massvis av tända ljus kan man komma långt! 
Det där med julgran däremot, det får jag ta itu med nästa jul...!
 

STESS IS WHEN YOU WAKE UP SCREAMING...

Publicerad 2012-12-04 21:54:00 i Livet på KTH,

Tentaveckan på KTH närmar sig med stormsteg och består mitt liv av hållfasthetslära, mekanik, mängder av kaffe, stunder med panik över svåra tal och fantastiska aha-upplevelser då jag helt plötsligt lyckas ta fram rätt böjspänning, vridningsmoment, töjning eller annat som vi på något sätt behöver för att beräkna hållfasthet åt nån grej. Nä, speciellt spännande är det inte och vissa stunder tror jag att jag ska bli gråhårig, men nu ska jag bara se till att göra mitt bästa för att klara dessa kurser så att jag kan få ett långt och härligt jullov! 


 
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV