ALLBRIGHT MÖTER: SOFIA MOLIN

Publicerad 2012-11-29 19:11:00 i KTH - Malvina,

AllBright jobbar för att öka andelen kvinnliga chefer i Sverige och fram till jul presenterar de en person varje vecka som vi kan inspireras av. Denna vecka har de intervjuat Malvinas fantastiskt duktiga ordförande Sofia som berättar vad vi sysslar med i Malvina och varför det är så oerhört viktigt med ett kvinnligt närverk!  Läs och inspireras här!
 

DOPEXPOGALAN

Publicerad 2012-11-28 21:18:00 i Livet på KTH,

Alltså maskerad, det måste vara det bästa temat på länge! Alla var så fina på gårdagens DoPexpogala i Skyddsrummet och så var det väldigt trevligt att få gå på en lite finare sittning som omväxling till gasquerna på KTH. 
 
 
 
1-3: Från förfesten hemma hos mig | 4: Från galan, bilden är lånad från DoPexpos Facebook. 
 

DAGS FÖR DOPEXPO!

Publicerad 2012-11-27 10:38:00 i Livet på KTH,

Just nu pågår vår designmässa DoPexpo i Nymble på KTH. Igår kväll var det invigning och prisutdelning, idag är det mässa hela dagen och gala i kväll. Det har varit väldigt mycket jobb nu i slutspurten av projektet, men ändå så är det rätt skönt att få ett par dagars paus från föreläsningar och kastas in i den verkliga världen lite. För stunden är det grabbarna i gruppen som står i vår monter och efter lunch är det min och Josefinas tur att ta hand om vår produkt EtaPower Pan. Med andra ord är det snart dags för mig att bege mig ut i regnet och gå till skolan... Dessvärre insåg jag precis att mitt fina paraply är borta och jag är rätt säker på att vi glömde det när vi köpte brickbord på Svenskt Tenn i lördags, typiskt! 
 
En liten tjuvtitt på masken som jag ska ha på kvällens DoPexpogala.
 
 

ATT OMGES AV LIKASINNADE

Publicerad 2012-11-26 22:34:00 i Hemma hos mig, Inredning,

Bland mina nära och kära finns det väldigt många inredningsfreak, och efter denna helg kan jag konstatera att det är en stor fördel att omges av likasinnade när man precis har köpt lägenhet! Nästan alla mina närmaste har varit i Stockholm över helgen av olika anledningar och jag har dem alla att tacka för mycket just nu! Ni är bäst!
Stringhyllan från mitt flickrum i Skellefteå har fått en plats i köket, och kopparna från Gustavsberg som jag fick i studentpresent för ett antal år sedan har äntligen blivit upplockade ur min "flytta-hemifrån-låda" som har fått vänta i förrådet alldeles för länge!
 

DOWNTON ABBEY PÅ HALLWYLSKA

Publicerad 2012-11-24 17:28:08 i Vardag,

Idag var jag förbi Hallwylska Museet där dräkter från en av mina absoluta favoritserier, Downton Abbey just nu visas! Så otroligt vackra och välsydda, riktiga konstverk! Jag önskar bara att de hade kunnat visa ännu fler!
 
Utsällningen pågår till den 6 januari. Missa den inte!
 

SHM!

Publicerad 2012-11-24 09:02:00 i Vardag,

Swedish House Mafia i Friends Arena, helt galet så bra! Nu ska jag bege mig mot Nordic Sea Hotel för hotellfrukost med min moster, sen väntar en fullspäckad lördag! Trevlig helg!
 

MASQUERADE

Publicerad 2012-11-23 07:32:00 i Inspiration, Livet på KTH,

På måndag och tisdag är det dags för DoP expo, den årliga mässan där alla studenter i årskurs 1-3 på Design och Produktframtagning får ställa ut sina projekt. På tisdag kväll firas detta med gala i Skyddsrummet och årets tema är maskeradbal. Vilket fantastiskt tema! Tillsammans med biljetten medföljde en vit mask som jag på något sätt ska hinna smycka ut innan tisdag. Skojskoj!

GREY THURSDAY

Publicerad 2012-11-22 19:17:00 i KTH - Malvina, Vardag,

Idag har Stockholm bjudit på ett otroligt grått väder. Nästan så att man undrar om det ens kan bli gråare än så här? 
Men några ljusglimtar finns det i alla fall! Igår hade vi första träffen med Malvinas alumninätverk och trots att jag var stressad och borde ha ägnat kvällen åt plugg är jag glad att hann smita från slutspurten av designprojektet ett stund och gå dit. Det är alltid värt att träffa äldre studenter och ännu bättre, färdiga ingenjörer! De är ju trots allt ett bevis på att allt slit på KTH lönar sig och faktiskt leder till något, även om det kanske inte riktigt känns så just nu...
 
 

JAKTEN PÅ EN GULDSPEGEL

Publicerad 2012-11-18 14:46:00 i Inredning, Inspiration,

Just nu är jag på jakt efter en spegel till min klädhörna och har helt snöat in mig på guldspeglar. Helst av allt skulle jag vilja hitta en gammal spegel med på ett loppis någonstans, men att springa runt på loppis är tyvärr inget jag har tid med just nu! Nåja, jakten har börjat iallafall!

 
     
 

LÖRDAGSPYSSEL

Publicerad 2012-11-17 21:23:00 i Hemma hos mig,

Idag behövde jag verkligen en hemmakväll, så lagom till "Så mycket bättre" passade jag på och radade upp mina mässingljusstakar på golvet framför TV:n. Perfekt lördagspyssel och efter en hel del putsande är de som nya igen!

 

ARMADA 2012

Publicerad 2012-11-17 17:57:00 i KTH - Armada, Livet på KTH,

I tisdags och onsdags gick årets arbetsmarknadsmässa (Armada) av stapeln på KTH, och nu, några dagar senare har jag nästan återhämtat mig, nästan…! För oss loungevärdar blev det hårt jobb, mycket slit och bärande av möbler och ytterst få sömntimmar, ja den andra natten sov vi till och med på golvet i vår ena lounge för att kunna stiga upp så tidigt som möjligt morgonen efter. Är det värt det kanske ni undrar? JA! Skulle jag göra om det? ABSOLUT! Sammanhållningen har varit helt fantastisk i vår grupp och trots att vi under dessa två dagarna tog ordet sliten till en ny dimension har vi haft så otroligt roligt och jag vet att jag inte är ensam om att säga att jag har fått ett helt gäng nya, riktigt goda vänner! 

På tisdagskvällen var det bankett i Stockholm Waterfront och det var minst sagt en riktigt nice sittning! Storslagen utsikt mot Stadshuset, riktigt god mat, trevligt sällskap och så lite allsång med självaste Anders Lundin. Ja, jag hade en riktigt rolig kväll och fick ännu en gång bli imponerad över hur otroligt mycket driftiga studenter det finns på KTH! 
 
I morgon åker vi på Armadakryssning och efter det är Armada helt slut för den här gången. Det kommer att kännas tomt, men jag är säker på att vårt gäng kommer att fortsätta ses!
 

Fantastiska fantastiska loungegänget!

Jag och min finfina klasskompis Sofia på banketten. 
 
 

HEM LJUVA HEM!

Publicerad 2012-11-11 19:55:00 i Hemma hos mig,

De senaste dagarna har det målats, fixats, burits saker och grejats i min lägenhet och mitt bland ouppackade flyttkartonger och IKEA-påsar börjar kaoset likna ett hem, mitt lilla hem. Det hade aldrig gått utan helgens hjältar, mamma och Stig! Tusen tack!
 
Nu får det ta den tid det tar att komma i ordning här. Jag tänker inte stressa med att packa upp, jag vill bara njuta av att jag äntligen är här. Det är en svårslagen känsla att äntligen ha skaffat ett eget hem, det är ju dessvärre inte det lättaste här i Stockholm... 
 
 
 
1. Frukostbuffé, storlek mini.  |  2. Någon balkong har jag inte, men vad gör det när jag kan ta hissen upp till en takterass med denna fantastiska utsikt över takåsarna?  |  3. Finfin skärbräda från min moster. Tack!  
 

FRIDAY

Publicerad 2012-11-09 07:28:00 i Vardag,

Äntligen fredag! Idag väntar en föreläsning, arbete med designprojektet och sedan ska lägenheten målas resten av kvällen. Imorgon ska jag bygga en lounge till Armada och försöka fixa och flytta så mycket som möjligt. På söndag tänker jag vara så gott som klar med flytten. Det kommer minst sagt att bli en hektiskt helg. Tack och lov är hjälp på väg! Mamma och Stig är redan halvvägs till Stockholm och med deras hjälp ska vi nog få mycket gjort de kommande tre dagarna!
 
Trevlig helg!
 
 

DET GÅR FRAMÅT!

Publicerad 2012-11-06 22:32:00 i Livet på KTH, Vardag,

Fullt ös från kl 8 i morse tills jag kom hem för nån timme sen. Det är dagar som denna man verkligen känner att man lever! Jag har hunnit med tre möten på KTH och tagit emot två leveranser, en till nya lägenheten och en till gamla. Där emellan har punkter på min "to-do-list" har avverkats på löpande band, tusan vilken härlig känsla det är! Slutligen har jag hängt i skolans modellverkstad DaVinci där vår modell till DoP expo har tillverkats. Det var lite kvar när vi lämnade modellen i fräsen, så nu håller vi tummarna att allt har gått som det ska så vi har en fin (och hel!) modell att hämta ut i morgon bitti! 
 
  
     
1. I min lägenhet just nu, första möblerna har anlänt från IKEA.
2. Modelltillverkning i DaVinci.   
 

ON MY MIND TODAY

Publicerad 2012-11-02 21:33:00 i Inredning, Inspiration,

Flytten närmar sig med stormsteg och jag måste säga att jag har väldigt svårt att fokusera på något annat just nu! Inspirationen flödar och planer smids, vissa genomförs snart medan andra får vänta lite...
 
Jag är helt såld på kristallkronor! En mindre, men ack så fin kristallkrona är på väg nästa vecka!
 
Vackra klänningar sådär perfekt slarvigt upphängda på en spegel. Så fint!

En fluffig ryamatta nedanför soffan, finns det något mysigare?

Min drömljusstake - Vänskapsknuten av Josef Frank. Den som väntar på något gott..!
 
Blommor, blommor, blommor. Jag vill alltid ha färska blommor hemma!
 
 Källor till alla bilder finns i min Pinterest
 

HELLO NOVEMBER

Publicerad 2012-11-01 10:32:00 i Livet på KTH, Vardag,

 
Idag börjar äntligen vad som brukar vara årets mörkaste och deppigaste månad, men som i år ser ut att bli årets galnaste månad för min del. Det är kaos, det är stress, men framförallt är det otroligt mycket roligt som händer!
 
Till att börja med ska jag äntligen flytta in i min efterlängtade lägenhet, mina alldeles egna 24 kvadrat i ett underbart kvarter! Det här har jag längtat efter varje dag i snart 2,5 år, eller ja, sin första lägenhet har man väl längtat efter hela livet. Nu är det bara fyra dagar kvar! 
Utöver detta händer det massor med Malvina, vi har flera spännande event inplanerade för våra medlemmar och kommer även ha första träffen med vårt nystartade alumninätverk. I mitten av november är det dags för Armada, vilket innebär mässa i två dagar, bankett och en kryssning. Veckan efter ska jag se Swedish House Mafia i Friens Arena och i slutet av månaden väntar DoP expo, en designmässa för årskurs 1-3 på mitt program. Även denna mässa firas med en bankett. Mitt i allt detta ska jag även hinna med mina studier där kontrollskrivningar, inlämningsuppgifter, projekt och tentaplugg väntar. Som sagt, en väldigt händelserik månad väntar. Nu kör vi!
 
 
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV