UNDERBARA YLLEFILT

Publicerad 2013-01-29 22:01:00 i Hemma hos mig, Inredning,

Under mitt besök hemma i Skellefteå i helgen hann vi titta förbi Butik Udda. Det var en del grejer som jag hade spanat in i julas som jag bara inte har kunnat sluta tänka på. Bland annat den här underbara yllefilten som är som en härlig karamell i min soffa! Riktigt varm och go är den också! 
 
 
 
 

SOMETIMES

Publicerad 2013-01-25 14:20:00 i Vardag,

Jag hoppas verkligen att det stämmer. Även om det inte känns så just nu... Ikväll åker jag till Skellefteå och stannar över helgen. Det ska bli skönt att få andas lite norrländsk luft och få umgås med min mami. Jag tror jag behöver det!
 

VACKRA VINTER

Publicerad 2013-01-19 22:26:03 i Vardag,

Januari inleddes med gröna gräsmattor, slask och vårkänslor. Men nu tror jag minsann att vintern har kommit tillbaka, och det med bravur, jösses vad det är vackert här i Stockholm just nu! 

Söta Jack på vår förmiddagspromenad på Djurgården. 
 

GOJI & HAVTORN

Publicerad 2013-01-13 21:59:18 i Vardag,

Idag har jag och Jack varit på stadspromenad (bästa för att få en trött pudel!) till NK för att handla mitt favoritte - Grönt med goji och havtorn. Såååå gottigott! Gojibär är dessutom supernyttiga så det är ju win win! Ett grönt te med rabarber och vanlij fick hänga med också. Te är ju lite av min besatthet, minst en liter per dag brukar det bli...! 
 

LEDARSKAP BLAND DJUR OCH MÄNNISKOR - SAMMA SAK?

Publicerad 2013-01-12 22:10:00 i Vardag,

 
 
Idag har jag spenderat många kalla timmar i ett ridhus i Knivsta. Ingen vanlig lördagssysselsättning för min del, men vilken dag det har varit! Jag har nämligen fått turen att lära mig mer om ledarskap hos en kvinna som är civilingenjör i grunden, men som har skolat om sig till coach och hållet kurser och workshops inom ledarskap med hjälp av hästar. Ni kan läsa om det här. Det har varit otroligt häftigt och just nu är min hjärna smått mosig av alla tankar och känslor som väckts under dagen! Jag har visserligen spenderat mycket tid i stallet under min uppväxt, men blev ändå så fascinerad av hur jag kunde leda en lös häst bara genom att vara 100% närvarande och fokuserad på hästen och att få den att följa mig. Sen hur mycket man kan ta med sig från ledarskap inom djurlivet till ledarskap inom arbetsliv, skola och andra sociala sammanhang, ja, det är ju en hel! Tänk bara på alla viktiga egenskaper som en bra ledare behöver ha för att kunna leda sitt team i rätt riktigt, till exempel respekt, trovärdighet, fokus, ärlighet, tillit och så vidare. Dessa egenskaper kan man kanske låtsas ha i en människoflock, men en häst märker direkt om man inte är tillräckligt fokuserad, eller om man inte är ärlig och kanske låtsas vara tuff när man egentligen är rädd, det har varit riktigt häftigt att se!
 

FIND YOUR WAY

Publicerad 2013-01-10 21:57:44 i Hemma hos mig, Inredning,

Idag har mitt finfina tryck som jag fick av min mor under jullovet äntligen fått en ram! Trycket kommer från Formelle Design och finns bl.a att köpa på Butik Udda i Skellefteå, en liten butik som för övrigt är farligt fantastisk, så mycket fint!
 
 
 

DEN STORA VÅRSTÄDNINGEN

Publicerad 2013-01-09 23:37:00 i Hemma hos mig, Inredning,

Jag gissar att det är många där ute som precis har rensat ut julen och håller på med den stora vårstädningen. Det mysiga, mörka, juliga ska ut och det rena, fräscha, våriga ska in! Ungefär det är vad jag håller på med just nu. Samtidigt försöker jag ta itu med att få lite ordning och reda på mitt hem. Alla skåp och lådor där jag bara har pressat in grejer ska äntligen få sig en omgång! Nu jäklar!
 

Fina lådor är alltid en bra början till ordning och reda!
 

NEW YEAR, NEW DREAMS!

Publicerad 2013-01-05 16:43:00 i Vardag,

I år tänker jag skippa nyårslöftena och satsar på nyårsdrömmar istället, för om det är något jag har lärt mig den senaste tiden så är det JA, drömmar KAN gå i uppfyllelse! Nu tänker jag fortsätta drömma, inga drömmar är för stora, se bara på första citatet, "Believe you can & you´re halfway there"
 
    
    
    
 

VÅRT NYÅRSFIRANDE

Publicerad 2013-01-04 22:18:00 i Vardag,

Fantastiskt, det måste vara ordet som sammanfattar vårt nyårsfirande! Kvällen började med nyårsmiddag hos Sofia. Allt var så gott och till varmrätten hade vi fått turen att köpa ekologisk oxfilé från en gård vid Grythyttan, det händer inte varje dag precis!

Efter middagen åkte vi hem till mig dit ytterligare ett gäng vänner, gamla som nya, anslöt. Lagom till tolvslaget gick vi upp till takterrassen och skålade in det nya året. Och om ni frågar mig kunde det nya året inte ha fått en bättre start! Omgiven av fina vänner, utsikt över Stockholms takåsar, fyrverkerier och ett glas skumpa i handen. Det var en fin stund minsann!
 
 
 

VÄLKOMMEN 2013!

Publicerad 2013-01-04 20:58:00 i Vardag,

Det nya året har minst sagt fått en intensiv start! Efter vårt nyårsfirande här i Stockholm har jag hunnit flyga hem till Skellefteå en sväng för att hämta min lilla pudel som har fått lämna tryggheten i Norrland för ett liv som storstadspudel. Äntligen! Det är så mysigt att ha honom här!
 
Någon lång sammanfattning av 2012 tänker jag inte tråka ut er med, det har varit ett så händelserikt år. Jag har varit med om så mycket roligt och jag har slitit hårt, ofta hårdare än jag kanske borde, men så blir det när man vill mycket. Nu ser jag med spänning fram emot vad 2013 har att erbjuda. Det ska bli skönt med en nystart, nytt år, nya kurser och nya möjligheter. Men först har jag en vecka kvar av jullovet, en vecka för att ladda batterierna inför en vår som redan börjar fyllas med roligheter!
 
 
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV