LAZY SUNDAY

Publicerad 2013-06-30 17:20:00 i Vardag,

Idag har det varit en sån där perfekt dag för att bara lata sig. Det har varit varmt, men inte så varmt att man måste stressa iväg till stranden, jag är ensam hemma sedan mamma åkte iväg på semester för någon dag sedan och jag har inte speciellt många "måsten" att ta itu med, men ändå, jag kan inte riktigt slappna av. Ibland är jag nästan mer stressad när jag inte gör någonting alls är när jag har på tok för mycket att göra. Ingen bra egenskap egentligen, jag önskar att jag var bättre på att vara ledig, och då menar jag riktigt ledig. En stund i solen med en god bok och en kopp te blev det iallafall. Nu ska jag strax iväg till min moster och äta middag och sen väntar ännu en jobbvecka. Det känns minsann rätt skönt. Ingen söndagsångest här inte!  
 
 

TORSDAGSTEMA: JUNI MOODBOARD

Publicerad 2013-06-27 23:41:00 i Inspiration, Vardag,

Dags för ett till torsdagstema tycker jag! Veckans tema hos Fabriken är Juni moodboard, så detta är vad som snurrar runt i min lilla värld just nu. 
 
 
1. Jag har spontanbokat en resa till PARIS tre dagar i juli! OM jag längtar alltså! | 2. Just nu sommarjobbar jag på labbet på Rönnskär och trots att mina labbord inte riktigt ser ut så här tycker jag att det är en fröjd att åka till jobbet. | 3. Aviciis senaste går på repeat just nu. | 4. Det där med beach 2013 existerar inte i min värld, däremot tycks godsakerna serveras på löpande band, men det hör väl också sommaren till? 
 
Bilder via Pinterest
 
 

MIDSOMMAR

Publicerad 2013-06-23 13:59:00 i Vardag,

Jag har haft en riktigt härlig midsommarhelg, som har bestått av både gamla och nya traditioner. På midsommarafton brukar vi vara i min mormors kolonilott, men eftersom den har nya ägare sedan i höstas var det dags att hitta nya traditioner i år. Istället började vi dagen med ett besök i Bonnstan (tillsammans med sisådär halva stan) och fikade i Widmans bonnstadskammare. Sedan fortsatte vi midommarfirandet med lunch hemma hos mamma, som följdes av 5-kamp och sällskapsspel ända till midnatt. 

Igår var det dags för det traditionsenliga midommartravet som alltid går av stapels på midsommardagen. Vi fyllde trädgården med vänner till familjen och grillade innan vi cyklade till travet och spelade bort 20-lappar på de vackraste hästarna med snyggast namn, och nej, det var inget vinnande koncept den här gången heller, men trevligt hade vi!

1. Jag, Josefin och Jack i Bonnstan. | 2. Jordgubbar i mängder är ett måste! | 3. Midsommartravet. 
 

SUMMERBURST 2013

Publicerad 2013-06-18 18:18:00 i Vardag,

Ett ord kan sammanfatta min helg, fantastiskt! Inte så konstigt egentligen, med finfina vänner, den ena favoritlåten efter den andra och en stämning som gör att man bara vill fortsätta att dansa, trots att himlen har öppnat sig och regnet vräker ner kan det ju inte bli annat än bra. Nedräkningen till nästa års Summerburst har redan börjat! 
 
    
    
    
    
 

SOMMARTIDER I STOCKHOLM

Publicerad 2013-06-08 22:41:00 i Vardag,

De senaste dagarna har jag umgåtts med vännerna, besökt Skansen (de flesta djuren gömde sig någonstans i skuggan, men solen sken så vi var nöjda ändå), badat för första gången i år (iiiii, sååå kallt!), hängt i parker, ätit glass i stora lass och  solat lite för mycket för mitt eget bästa (jag är totalt bränd!). Just nu håller jag på och packar det sista inför morgondagen då jag flyger hem till norr, och nog är det tur att jag åker hit en sväng redan om en vecka. Det gååår ju bara inte att rymma allt man behöver för en hel sommar, eller jo, det gör det säkert, men inte om man är velig som sjutton och inte kan bestämma sig... 

        
1. Sötast på Skansen! | 2. Solig kväll i Vasaparken. | 3. Första boken på länge som inte har någonting att göra med skolan, så härligt! | 4. En början till packningen. 

SOMMARLOVET HAR BÖRJAT BRA

Publicerad 2013-06-05 12:25:00 i Vardag,

Sommarlovet har börjat precis som det borde! Igår åt jag lunch på Berns Asiatiska med min mentor och efter det följde flera timmar på stan. Jag kan inte minnas när jag senast kunde strosa omkring i flera timmar utan att känna minsta lilla stress. Helt underbart! Jag hann shoppa en del också så klart, bland annat skorna nedan som jag har suktat efter länge! Senare strosade jag vidare mot Söder och mötte några från Malvina på La Cocaracha där vi åt tapas. En riktigt bra dag! Idag väntar glass och parkhäng i solen och senare eventuellt utgång med tjejerna. Peppen är på topp! 
 

NU ÄR DET NÄRA

Publicerad 2013-06-03 13:01:00 i Livet på KTH, Vardag,

Denna förmiddag har jag hunnit få en fantastisk nyhet, handlat lite för dyra blommor vid Karlaplan, provat (också lite för dyra) skor, solat på takterassen, målat nagalarna och druckit kaffe. Nu ska jag strax promenera iväg mot KTH för sista gången denna termin. Det är dags för min fjärde tenta på 15 dagar och jag kan inte ens beskriva hur skönt det känns att denna tentaperiod snart är över. Tentan som jag ska skriva idag har jag redan skrivit en gång tidigare (och klarade), så nu gör jag bara en chansning för att eventuellt höja betyget. Om det går vore det nice, om inte så har jag iallafall gjort ett försök. No pressure! Hur det än går har jag lov om mindre än 6 timmar och det är allt jag kan tänka på just nu!

Dagens blommor. 
 

NÅGRA SÖNDAGSFAVORITER

Publicerad 2013-06-02 22:33:00 i Inspiration, Vardag,

 
1. Det här trappräcket, hur fint alltså!? | 2. Såg The Great Gatsby på bio för några dagar och kan inte släppa den! Utan tvekan en av de bästa filmerna jag någonsin sett! Klä | 3. Om mindre än ett dygn får jag sommarlov. Tänk att få läsa böcker som inte har någonting att göra med skolan att göra. Åh, vad jag längtar! | 4. Jag lyckas alltid försumma de få blommor jag har under tentaplugg, men snart ska mina väldigt vissna nejlikorna ersättas med några lite piggare blommor!
 
 
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV