ONE DOWN, TWO TO GO!

Publicerad 2013-10-29 10:43:00 i Vardag,

Via: Pinterest
 
Igår skrev jag min första tenta för denna tentavecka, bara två kvar! Puhhh! Koman som jag skrev igår var den som kändes jobbigast, och därav har jag knappt börjat plugga till muntan i fysik som jag har i morgon, eller fredagens tenta i design och produktframtagning - metodik. Hela morgonen har jag ägnat åt att försöka ta reda på vad jag ska lära mig, så nu återstår bara att ge järnet och plugga, plugga, plugga! 
 

MOODBOARD, V 43

Publicerad 2013-10-23 16:17:00 i Livet på KTH, Vardag,

Just nu befinner jag mig i ett kaos av synintryckets fysik, konstruktionsmaterial och en touch av produktframtagning. Hej tentastress! Men som alltid under tentaperioder så hålls humöret uppe av att tänka på  typ allt annat... Ja, på något sätt har det ju alltid gått vägen ändå, och det hoppas jag att det ska göra även denna gång!
 
 

Shoppingsuget kommer som ett brev på posten varje tentaperiod. En svart hatt står högst upp på min lista nu! 


En dryg vecka efter sista tentan åker jag och mami till Dubai. Helt sinnes vad jag längtar!

 

På sistone har jag mer om mer börjat inse vad jag vill hålla på med, och hur jag ska ta mig dit. När nästa period börjar kommer jag nästan enbart att läsa kurser som jag valt. Den känslan alltså!
 
Förra veckan hade vi kick-off med Project Destination och det var så kul att äntligen få träffa hela projektgruppen. Nu har vi massor av arbete framför oss och det känns så galet kul! 
 

Kort och gott, jag har massor att se fram emot helt enkelt! Men först: kämpa, kämpa kämpa! 

SHINE BRIGHT LIKA A DIAMOMD

Publicerad 2013-10-23 07:10:00 i Livet på KTH,

Via: Pinterest

God morgon! Nä, några diamanter blir det inte till frukost. Däremot spenderar jag min alldeles för tidiga frukost med att läsa igenom dagens presentation om briljantslipningar. Vi har fysikseminarium idag och min grupp hade turen att få uppgiften att ta reda på hur man kvalitetssäkrar en briljantslipning. En ovanligt rolig uppgift skulle jag lätt säga, det har varit riktigt kul och dessutom rätt lätt att hitta bra info! Nu hoppas jag bara att vår redovisning går smidigt också! Wish me luck! 
 

HOME INSPO: FREJGATAN 17

Publicerad 2013-10-21 08:28:00 i Home inspo, Inredning, Inspiration,

Idag börjar tentaplugget på KTH, under nästa vecka har jag tre tentor med start på måndag. Så vad passar då bättre än lite inspiration så här på måndagsmorgonen? Kolla in denna här sekelskiftestvåa som är till salu i Vasastan just nu! Så mycket fint! Ingen blir väl förvånad när jag säger att det är Fantastic Frank som ligger bakom den? 


 

TJUGOTRE!

Publicerad 2013-10-17 12:23:00 i Vardag,

Igår fyllde jag 23, herregud vad tiden går! Just nu råder lugnet före tentastormen på KTH, så jag hade turen att kunna unna mig en relativt lugn och skön dag. Det blev lite plugg på förmiddagen och sedan en runda på stan. Som ni ser nedan blev det ett besök på Mulberrybutiken där jag köpte en efterlängtad börs. Jag är riktigt riktigt nöjd med mitt val, den är så otroligt fin och jag hoppas att den ska kunna hänga med mig i många år! 
 
Igår kväll hade jag och några vänner bokat bord på Boqueria, som jag utan tvekan tycker är Stockholms bästa tapasrestaurang. Vi åt, babblade och hade en riktigt trevlig middag innan vi gick vidare till Soap Bar och tog ett glas vin. Kvällen avslutade vi på Rose och när jag promenerade hem ett bra tag efter midnatt kunde jag bara konstatera att jag har haft en fantastiskt trevlig födelsedag! Tusen tack fina ni! 
 
I morgon blir det ett till firande då jag har bjudit hem en massa vänner på tårtkalas. Jag gillar verkligen att fixa och dona och göra något för mina vänner, så det ska bli riktigt kul! 
 
  
    1. Underbara börs! | 2. Underbara vänner!
 

SKELLEFTEÅ

Publicerad 2013-10-14 21:25:00 i Vardag,

En helg i Skellefteå var verkligen vad jag behövde. Jag har haft riktigt mysigt och blivit ordentligt bortskämd under dessa tre dagar. Nu, tillbaka i storstan är det fullt ös som gäller. Varenda kväll denna vecka är redan uppbokad. Sista veckan innan tentapluggen drar igång kommer att bli en riktigt bra en! 
 
 
 

TORSDAGSTANKAR

Publicerad 2013-10-10 21:43:00 i KTH - Project Destination, Livet på KTH,

Just nu är allt precis som det ska vara, mycket att göra i skolan, mycket kul som händer och många tankar som snurrar runt. Igår träffade jag en studievägledare för att prata om mina utbytesstudier. Austalien har lockat mig länge, men efter att ha pratat med några från École Centrale Paris och fått veta att man kan studera där även om man inte kan franska så har jag blivit väldigt sugen att söka dit också. Det finns för och nackdelar med båda. Australien är längre bort, men känns mer exotiskt än Paris och jag får chansen att få riktigt bra engelska och se platser jag kanske inte kommer att se annars. Paris däremot, är ju Paris, en så vacker stad och dessutom närmre hem, vilket ändå är en fördel. Där kan jag även få chansen att lära mig ett till språk och i och med att jag länge velat lära mig franska vore det en bra att passa på. I Paris kan det dock bli knepigare att hitta kurser som jag vill läsa eftersom att utbutet med engelska kurser är ganska litet. Ja, oavsett vad blir det nog bra, nu gäller det bara att jag bestämmer mig och sen faktiskt kommer in också, vilket inte är en självklarhet då konkurransen är hög! 

Ja, och appropå utlandet. Igår hann jag även med ett lunchmöte med Astrid som är projektledare för Project Destination 2013/2014, där jag ska vara vice projektledare. Detta är ett projekt som jag har velat engagera mig i sedan jag började på KTH och att jag nu har fått rollen som vice projektledare känns otroligt spännande. Det ska bli en rolig utmaning, och jag kommer nog att får lära mig en hel del nytt! Ni kan läsa om projektet här, men observera att det är förra året, så vilka företag vi kommer att samarbeta med, vilka event vi ska ha, och var vi ska åka är inte bestämt ännu. På tisdag ska vi ha kick-off med hela projektgruppen på 12-13 personer och det ska bli så himla kul att få träffa alla och äntligen komma igång! 
 
Idag har jag varit på Torsdagsklubben på Netlight och fått en dos inspiration av tuffa IT-tjejer. Alltid kul, men tyvärr kunde jag inte stanna så länge den här gången. Dygnet har alldeles för få timmar!
 
I morgon åker jag hem till Skellefteå och det ska verkligen bli skönt. Jag har inte varit hemma sen i somras, så det är vekligen på tiden nu, dessutom kan ett litet avbrott från vardagen innan tentaplugg och annat drar igång ordentligt nog sitta fint. Jag ska passa på att vila, vara ute i friska luften, gosa massor med våra pudlar och äta god mat. Bästa uppladdningen!

 
 Lite av mitt mott just nu! Man ska drömma stort, men utan hårt jobb når man inte dit!
 

SJUAN STOL JUBILEUMSUTGÅVA

Publicerad 2013-10-03 20:49:00 i Inredning,

Nordiska Galleriet fyller 100 år i år och har i samarbete med Fritz Hansen specialdesignat en jubileumsutgåva av Arne Jacobsens klassiska Sjuan-stolen. Stolen är mörkgrön med kopparfärgade ben, en kombination som aldrig tidigare har tillverkats. Försäljningen startar nu på lördag kl 10 och då stolarna säljs i begränsad upplaga och är numrerade från 1-100 så gissar jag att de kommer att gå åt som smör i solsken. Hur nice vore det inte att äga ett exemplar? Men, nä inget för studentkassan tyvärr! 
    
 
    
 
 
 
 
 
 

HOME INSPO: GREVGATAN 20 B

Publicerad 2013-10-03 15:36:00 i Home inspo, Inredning, Inspiration,

Mässing, marmor och fiskbensparkett, hej, där har ni tre grejer som alltid fångar mitt intresse. Sen när detta kombineras i en ljus sekelskifteslägenhet, ja vad ska man säga... Titta, inspireras och dröm!  Kolla in köket här till exempel, bara älskar all marmor mot mässingskivan. Enda minuset, grå hall, njae? 
 
Via: Hemnet
 

"UNG I KARRIÄREN"

Publicerad 2013-10-02 22:00:00 i Livet på KTH,

Efter en dag med massa framtidsplanerande, inspiration och kanske lite för mycket kaffe går min hjärna på högvarv. Det är så mycket jag vill göra just nu! Det finns så många spännande möjligheter, det gäller bara att se dem och våga ta sig an dem! 
 
Till att börja med är det hög tid att ta itu med utbytesstudierna. Idag var det mässa i KTHB där vi kunde prata med några av de universiteten som KTH har avtal med. Jag har länge varit rätt säker på vad jag vill, men nu är jag inte så säker längre. Jag har hittat ett annat alternativ som också vore otroligt kul, så det är dags att jag tar en ordentlig funderare på vad jag vill. Allt har ju sina för och nackdelar... 
 
Kvällen har jag spenderat på KPMG där vi hade vår andra träff med hela Head Start (mentorprogrammet som jag är med i). Kvällens tema var "Ung i karriären" och bestod bland annat av paneldebatt med några av KPMG:s anställda samt gruppdiskussioner med vanliga dilemman som kan uppstå. Som alltid, riktigt inspirerande. Vi har fått ett gäng goda råd om vad vi ska tänka på i början av karriären och vad vi ska tänka på för att hitta rätt jobb där vi kan trivas, göra ett bra jobb och nå våra karriärsmål. Sen blev det en del prat om det så kallade "livspusslet", vilket det ju ofta blir när det är kvinnor som berättar om sina karriärer. Och ja, det är alltid inspirerande att se att det går att både göra karriär och ha familj. Det gäller bara att prioritera rätt och ha viljan! 
 
Nästan hela gänget från träffen i våras. 
 
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV