FÖRSTA FÖRELÄSNINGEN

Publicerad 2015-02-25 14:25:39 i Brisbane,

Idag är det officiellt den tredje dagen på terminen och jag har hitills haft... wait for it... en föreläsning. Den största skillnaden här är att vi har så otroligt mycket mindre på schemat än vad jag är van vid. Vi förväntas arbeta en hel del själva och även komma förberedda till föreläsningarna (ja, det gör vi i och för sig på KTH också, men här har vi inte direkt tidsbrist att skylla på...). Föreläsningen jag gick på igår hör till kursen Strategic Marketing Management, som är en avancerad kurs i strategi och marknadsföring. Känns otroligt intressant och vår föreläsare var riktigt riktigt bra. Jag känner till och med att jag längtar att ta itu med våra caseuppgifter!  So far, so good helt enkelt! 
 
Idag var jag förbi QUT en snabbis för att gå på ett mingel med GEMS som är QUT:s motsvarighet till Malvina. Jag har mest hamnat på business skolan här, så det var kul att få träffa lite ingenjörstjejer också! 
 
 

DAGAR SOM GÅR

Publicerad 2015-02-23 14:06:00 i Brisbane,

Dagarna tuffar på här borta i värmen. I onsdags flyttade jag från hostellet inne i city till ett eget rum i West End. Alltså, så otroligt skönt! Det är så fint och så fräsht i jämförelse med många andra rum jag har tittat på (tänk er massa spindelväv, en ytterdörr som knappt hänger och råttfälla i köket. Nej tack!). Och dessutom har jag en egen balkong, det njuter jag verligen av! Gänget som bor här är riktigt trevliga och kommer från världens alla hörn, så det är en härlig internationell stämning. 
 
De första dagarna här spenderade jag dock innomhus då cyklonen Marcia härjade i Queensland. Vi klarade oss ganska bra här i Brisbane, det bara regnade galet mycket. Men längre norrut var det flera hus som fick ta ordentligt stryk och det är ju alltid obehagligt när vädret tar över makten. De är för övrigt otroligt noga med säkerheten här. Flera aktiviteter blev inställda och vi fick mail från skolan om att ta det försiktigt och inte gå ut i onödan. Och i sociala medier var det gott om "Stay Safe". Det vi upplevde var egentligen bara riktigt jäkla pissväder och det är ju inte farligare än att man blir uttråkad av att vara innomhus, eller genomblöt av att gå ut. Men ändå, jag gillar det, australienarna är verkligen så omhändertagande. Och ja, när vi ändå är inne på säkerhet. På vårt campus (som inte är speciellt stort och dessutom ligger mitt inne i stan) finns det ett nummer vi kan ringa om vi är mörkrädda, då kan vi antingen få promenera med nån typ av säkerhetspersonal eller få skjuts till en busshållsplats. Fantastiskt va? Tänk om det fanns på KTH när man måste gå från Maskin sent på kvällen, hade lätt kunna tänka mig att få skjuts då! 
 
I morgon är min första föreläsning och nu är jag rätt taggad på att få börja terminen på riktigt. Upplägget här är ganska olikt KTH, så det ska bli spännande att se hur allt känns när vi har kommit igång! 
 

Här spenderar jag gärna min frukost..och lunch... men inte middag, för tusan vad det blir mörkt tidigt. 


Hittade en inredningsbutik av storlek lagerlokal runt hörnet igår. Och yes, det är en "Ägget" som tittar fram, ingen billig prislapp där... 

 
 

VÅR STJÄRNA

Publicerad 2015-02-19 02:06:00 i Vardag,

2002-09-26 – 2015-02-16

Just nu är det svårt att finna de rätta orden. Vår älskade Bruno har lämnat oss och tårarna tycks inte sluta rinna. Han må ha varit liten, men tomrummet han har lämnat är så stort så stort! 

Tack för allt världens bästa Bruno! Tack till min mamma som vågade ge mig den bästa julklappen någonsin. Och tack till alla som har hejat, stöttat och på något sätt funnits där för oss genom åren. Jag kommer för alltid att vara så otroligt tacksam för allt jag fått uppleva tack vare min galna lilla vän. Från alla med- och motgångar på agilitybanan och resor till städer som jag ibland inte ens visste fanns, till alla vardagsstunder, stora som små, som förgylldes av hans tokigheter. 

Du var något alldeles extra lilla Bruno och nu hoppas jag du lever rövare där uppe bland molnen på ett sätt som bara du kan!

(Skrivet 16 februari, 2015) 

 

I måndags förlorade vi vår stjärna, vår kämpe och vår alldeles fantastiska dvärgpudel Bruno. 
 
Det är vekligen otroligt tungt just nu och även om jag gång på gång de senaste dagarna har önskat att jag var hemma i Sverige, så vet jag att det inte hade gjort någon skillnad. Att gråta hemma eller på ett hostel, på en toa på KTH eller QUT, på en promenad genom Stockholm eller Brisbane spelar ju egentligen ingen roll. Det är samma tårar ändå och de behöver få rinna, det är så det måste få vara när man har förlorat någon. Och jag vet att det kommer att bli bättre! Jag kan trösta mig med att han inte behöver ha ont längre, och att den konstanta oron har bytts ut mot sorg, som så småningom kommer att bli fina minnen. Dessutom finns det två till pudlar, som är alldeles fantastiska på sina sätt, som väntar där hemma. Om ni visste hur mycket jag längtar efter dem just nu!
 

FREDAG

Publicerad 2015-02-13 09:27:00 i Brisbane,

Efter snart en vecka i Brisbane börjar jag äntligen känna att jetlaggen har börjat släppa. Jag har varit galet pigg på morgonen, men slocknat vid 21 varje kväll, vilket inte alls är likt mig (och vilket också är hur man ska känna när man flyger västerut och inte österut...skumt!). Men men, det har varit ganska skönt att bli morgonmänniska och jag har njutit av att vara uppe tidigt. Jag har mest fortsatt att leta boende, och helt ärligt så tar det rätt mycket på krafterna att inte ha någonstans att kalla "hem". Men idag har jag äntligen fått napp, och om nu allt gå som det ska så flyttar jag till West End på tisdag eller onsdag. Håll tummarna att inget blir knas för det är ett sjukt nice rum!
 
Jag har även hunnit vara på QUT en del. Den officiella mottagningen börjar inte förrän på måndag, men det går ändå att gå på lite olika seminarier och så är det ju en del som ska fixas innan terminen kör igång. I morse skulle jag på ett seminarium om "Academic writing" som vi måste ta. Jag var vid rätt byggnad, vid rätt tid, men på fel campus... Typiskt! Jag var dock inte ensam om det misstaget, så vi kunde skratta gott tillsammans! Som tur är finns det fler tillfällen, så jag får gå nästa vecka istället. 
 
Nu är det snart kväll här, så jag ska snart bege mig mot stan och möta upp ett gäng som jag träffade på en visning idag. En av dem är local (kan erkänna att när han sa att han var local, var det första jag tänkte "lo-co, var fasen ligger det?", ja jag behöver nog vänja mig med aussisarnas dialekt!). 

Bjuder på två bilder från min Insta, mer finns att visa. Men jag har lite brottom nu, sorry!
 

Jag har druckit juicer och smothies till frukost i princip varje morgon. Såå nice!

Tyvärr är det en timme till stranden här, men tack och lov finns det en konstgjord lagun i stan. Det är verkligen räddningen nu när det är över 30 grader...
 
 

BOSTADSJAKT

Publicerad 2015-02-11 00:29:31 i Vardag,

God morgon, eller god natt kanske det snarare är där hemma. Idag börjar min fjärde dag i denna galet varma stad och prioett just nu är att hitta en bostad, så jag gör i princip inget annat än läser annonser, mailar, kollar in områden och går på visningar. I måndags åkte jag på en tur som skolan arrangerade då vi fick titta på flera olika boenden i Kangaroo Point och West End. Här i Brisbane har de inga klassiska studentbostäder, utan bästa sättet att hitta boende verkar vara att gå genom "agenter" (som äger hus där studenter kan hyra rum), privara hyresvärdar eller helt enkelt privatpersoner som hyr ut ett rum i sin lägenhet. Det är med andra ord ganska olikt Stockholm, men rätt likt London (de använder till och med samma sida - Gumtree, vilket är typ som Blocket).
Igår var jag på en visning genom just Gumtree i ett annat område - New Farm och idag har jag en visning i West End. Det knepiga här är att alla områden är så otroligt olika, så det gäller att "känna in" områdena först. Kollektivtrafiken verkar inte vara helt hundra heller, så jag hoppas hitta nåt som inte är alltför långt från stan.    
 
 
 
 

FÖRSTA DAGEN I BRISBANE

Publicerad 2015-02-08 14:40:00 i Brisbane,

I natt landade jag äntligen i Brisbane och efter att ha sovit alldeles för få timmar vaknade jag redan vid 6-tiden och var klarvaken. Hej jetlag! Jag försöke somna om, men gav upp och tog en morgonpromenad in till stan istället. Jag passade på att ta en cappuccino och stosade runt lite i vantan på att staden skulle vakna. Så mysigt!
 
Jag bor på ett hostell tills vidare, och utsikten från takterassen är inte helt fel… 


… Utsikten i hissen däremot. Hua! 

Totalt känns det som att jag har promenerat flera mil idag, jag har nästan gått konstant sen i morse och har hunnit lära känna flera delar av Brisbane. Det är verkligen det bästa sättet att lära känna en ny stad. En karta och ett par fötter, det är allt som behövs! Jag började med stadskärnan, som är ganska liten, men väldigt mysig. Jag fortsatte genom Botaniska trädgården och QUT Garden Point som är det campuset jag ska plugga på. Och vilken tur jag verkar ha! Det ser riktigt trevligt ut! 
 

Stadskärnan är en blandning av glashus som dessa och betydligt äldre byggnader.
 
 Botaniska trädgården.
 

QUT Gardens Point.  
 
Min promenad fortsatte genom West end, som visade sig krylla av mysiga caféer. Där ska jag se till att hänga mycket. Därefter kollade jag in South Bank, som har en konstgjord lagun och Kangaroo Point som har fantastisk utsikt över staden, men som i övrigt var rätt underligt.
 
Utsikt från Kangaroo Point. 
 
 
Efter en dag i Brisbane känns det redan som att jag har varit här betydligt längre. Staden är nog lite mindre än jag hade föreställt mig, men det är rätt skönt måste jag säga. Jag trivs bäst när jag får promenera istället för att vara beroende av kollektivtrafiken. Älskar att ha gångavstånd till mina smultronställen, och om jag bara lyckas bo i någolunda rätt stadsdel så kan det nog vara möjligt.  
 
För övrigt, som sagt, så är det galet varmt! Min chaffis från flygplatsen sa att det skulle vara lite kyligt idag, "bara" 30 grader. Puuhh, med både en rejäl tids- och temperaturomställning är det kanske inte så konstigt att jag känner mig lite matt...
 

HONG KONG

Publicerad 2015-02-06 17:34:59 i Vardag,

Efter ett dygns resa har jag tagit mig lite mer än halvvägs, närmare bestämt till Hong Kong. Mitt plan mot Brisbane går vid lunchtid i morgon, så jag har tagit in på ett minihotell inne i stan. Har så klart passat på att se lite av Hong Kong och då jag bara skulle hinna med en grej valde jag Victoria Peak som är en av de högst belägna platserna. Perfekt att få en överblick över stan. Hade nog varit ännu bättre att vara där tidigare under dagen då det inte var så ljust, men storstäder kvällstid är inte helt fel heller!
 
Måste säga att jag är väldigt nöjd att jag valde en resa med en ordentligare mellanlandning. Min resa började med att planet mot London hade tekniska fel, så vi fick sitta två timmar i planet innan det kunde lyfta. Och efter en kortare mellanlandning väntade ett 11-timmars flyg mot Hong Kong. Det har varit superskönt att få sträcka på benen och få frisk luft, en dusch och snart en natt i en riktig säng innan det är dags att hoppa på nästa flyg! 
 
Jag kommer fram till Brisbane vid midnatt i morgon, så det dröjer tills på söndag innan jag hinner ta en titt på staden ssom kommer att vara mitt hem de närmsta månaerna. Jag är så förväntansfull! Har ju egentligen ingen aning om vad jag har att vänta. Det kommer att vara varmt, det vet jag. Och det är ju en bra början! 
 

Hej Hong Kong!

Har rest i min mysdräkt från Lindex, kanske de skönaste plaggen jag äger!

Jag hade laddat ner en offline karta för att ta mig till hotellet, som så klart krashade. Så tack vare den här print screenen, några kartor vid busshållplatser och ett par vänliga själar lyckades jag till slut virra mig rätt. 

 den här vackra skapelsen mötte mig på Centralstationen <3.

Utsikt över Hong Kong från Victoria Peak. 
 
 

INTENSIVA DAGAR

Publicerad 2015-02-04 23:27:00 i Vardag,

I morgon påbörjar jag min 48 timmar långa resa mot Australien, jösses! De sista dagarna här i Stockholm har jag haft fullt upp med att tömning av lägenheten, packning, event hos EY och alla hej då:n till nära och kära. Och så många hej då:n det har blivit! Det är tufft, men jag är samtidigt glad att det finns så många bra människor här att längta tillbaka till! 
 
Under helgen var min mamma och moster på besök och det var så mysigt att få en hel helg med dem. I lördags hade vi biljetter till konståknings EM och fick se Sveriges bästa resultat på väldigt väldigt länge. Kan ni tänka er vilken stämning det var i Globen? Helt otroligt! Det konstnärliga fortsatte även under kvällen då jag hängde med på visning hos Sasson. Även om jag inte kan mycket om hår är det kul att se vilka trender som är på ingång, allt hänger ju ihop! Vi hann även avverka en del restauranger. Bland annat Kommendören som jag har velat testa ett tag. Riktigt bra, måste säga!
 
Idag har jag packat det sista (eller ja, om en stund har jag förhoppningsvis gjort det), sprungit en vända på stan, lämnat nycklar till mina hyresgäster och så klart, smakat årets snackis -en semmelwrapen från Tösse. Och jag måste säga, jag gillar den. Kanske till och med bättre än vanliga semlor. 
 
Nu ska jag ta itu med det sista innan jag ska göra ett försök att sova lite. Kan bli svårt, känner mig lite som ett barn innan julafton... 
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV