MINI VACAY

Publicerad 2015-03-30 01:57:00 i Brisbane,

Jag måste säga att livet är rätt bra här borta. I fredags åkte vi till Moreton Island som är en liten paradisö precis utanför Brisbane. Vi har haft en rätt galen helg med en massa aktiviteter. Jag ska försöka slänga upp lite bilder senare, men nu måste jag återgå till skolarbete. På fredag börjar mitt påsklov och på lördag kommer mamma och Stig. Vi har en massa roligt planerat, så den här veckan ska jag försöka få undan så mycket som möjligt, så att jag verkligen kan njuta av lovet! Vi höres!    

 
 
 

MORGONSTUND PÅ YOGAMATTAN

Publicerad 2015-03-24 01:03:00 i Brisbane, Vardag,

I dag började jag min morgon med yoga på min balkong. Hur härligt som helst! Jag gillar verkligen hur yogan har blivit en del av min vardag. Jag har hittat en träningsform som gör mig stark, smidig ocg glad och som får mig att hela tiden sätta nya mål. Nu går huvudstående som smort, handstående är nästa utmaning och det är minsann inte enkelt... Till påsk hoppas jag även få testa SUP yoga, hoppas, hoppas! 
 

Idag väntar en lång kväll på QUT. Först har jag lunchmöte med EY-gänget, sen blir det några timmars plugg och sen föreläsning kl 18-21. Det är underligt hur naturligt det känns att spendera kvällar på skolan, hemma känns det sååå sent om man är kvar efter kl 18. Men här är i princip alla masterkurser på kvällar för att ge studenterna chansen att jobba heltid och samtidgt plugga. Det är ett rätt smart system, enda nackdelen är väl att det är galet svårt att koordinera tre olika grupparbeten när de andra jobbar. Men men, än så länge har det gått helt okej. 

HELGENS MARKNADER OCH REGN

Publicerad 2015-03-23 13:44:05 i Brisbane, Vardag,

I helgen var jag kvar i Brisbane och tog det rätt lugnt. Det var rätt skönt efter två helger på resande fot. I fredags åkte jag till Eat Street Market igen, och alltså, det finns så mycket gott! Den här gången blev det potato slinkys (friterad potatis på pinne), langos och dubbla efterrätter. Nom nom! Jag är inget superfan av langos egentligen, men de här var riktigt, riktigt bra!
 

På vägen till Eat Street Market fick vi njuta av solnedgången över Brisbane. 


Eat Street market.
 
 
I lördags steg vi upp tidigt och var på Mura´s rea vid öppning. Jag gjorde två fynd och insåg att jag har köpt fyra stycken jumpsuits på mindre än en vecka, hoppsan... Efter det forsatte vi till West End market och köpte grönsaker, åt creps och njöt av stämning. Kan tillägga att båda dessa ställena ligger runt hörnet från vår lägenhet, behöver jag säga att jag älskar West End? 
 
 
Resten av helgen har det bara regnat och regnat. Och när det regnar här är det liksom inte bara småskurar utan himlen öppnar sig... Som tur var har jag nyligen handlat en massa gottigott och kunde slänga ihop en kladdkaka när vi bestämde oss för filmkväll. Till det blev det chinesiskt fikon och goji-te. Fördelen med ett multinationellt hem!
 

FOR THE REAL WORLD

Publicerad 2015-03-19 00:05:00 i Brisbane,

QUT´s slogan är "A university for the real world" och så här långt stämmer det väldigt bra. Igår hade vi vårt första möte med vår mentor på EY, och alltså, jag är så sjukt pepp på det här projektet! Under min master får vi lösa många case och agera "konsulter", men den här gången är det på riktigt. Vi har ett verkligt case, vi får lära oss hur EY´s process går till och se till att vi arbetar på samma sätt och vi kommer att presentera för väldigt högt uppsatta människor på EY. Det är en helt sjukt bra erfarenhet och även om det är rätt läskigt så ser jag det som ett tillfälle att lära mig så mycket som möjligt, och även om jag är lite stressad inför kommande deadline, så känner jag verkligen att jag njuter. Det är då utbildningar är som bäst tycker jag, när man har press på sig, men ändå kan suga åt sig kunskap och ha roligt på vägen. 

Mina andra kurser tuffar på också. I Total Quality Management researchar vi just nu om mjölkindustrin, i Strategic Marketing skriver jag om Google Glass och i Consulting & Change Management försöker vi just nu att skapa ett high performing team. Det här är den första terminen som jag bara har managementkurser (TQM hör i och för sig till ingenjörsskolan här, men det är från ett managementperspektiv) och jag känner verkligen att jag har nytta av mina tidigare erfarenheter, himla nice! 
 
Jag märker också att min mix med teknik och management är rätt ovanlig här. På KTH känns det som att vi är hur många som helst, men här är det vanligare att läsa ren business, eller ren teknik. De flesta på masternivå är lite äldre också och har en hel del arbetslivserfarenhet, eller arbetar vid sidan om studierna. Det är helt enkelt många som läser en master för att få mer kunskap, till skillnad från oss i Sverige som (för det mesta) läser allt i ett svep för att få vår civilingenjörsexamen för att sedan börja jobba. Det tillför en hel del att vi är så olika, alla ser på problem med olika perspektiv, vilket kan skapa en del diskussioner, men också ett bättre slutresultat.   
 
Idag väntar en massa plugg. Klockan är snart 9 här och jag har hunnit med lite yoga och frukost och ska strax kasta mig in i mjölkindustrin igen. Vet ni hur galet mycket planering som ligger bakom hela processen från kossa till mjölkpaketet i kylskåpet? Funder lite på det nästa gång ni dricker mjölk tlil kaffet eller så... ;) 
 Balkongplugg för ett par dagar sedan. Det är kommer jag att sakna när jag är tillbaka i Sverige!
 

BYRON BAY

Publicerad 2015-03-15 13:35:00 i Brisbane,

Här är ett litet smakprov från vår helg i Byron Bay. Så härligt vi har haft det! Mer bilder kommer i morgon, nu är det natti natti som gäller här!
 

ÄNTLIGEN FREDAG

Publicerad 2015-03-13 14:49:00 i Brisbane,

Idag har jag spenderat i princip hela dagen med att skriva klart en rapport till en distanskurs jag läser. Egentligen ska vi göra ett grupparbete, men eftersom jag är här själv har jag fått göra det själv. Det har tagit sin lilla tid kan jag lova, men jag har skrivit om ett område jag tycker är spännande, så det har gått helt okej ändå. Nu ska det dock bli väldigt skönt att kunna lägga allt fokus åt kurserna jag läser här, heltid räcker ganska bra!
 
Igår hade vi första seminariet med kursen som går med EY och det känns fantastiskt bra. Kort och gott så är kursen otroligt seriös, folk är engagerade och idéer bara sprutar omkring. Jag känner redan att det är den här kursen jag vill lägga ner min själ i, så jag kommer att få påminna mig själv att jobba med de andra kurserna också...

Min lilla plugghörna. Blir en hel del kaffe och glass (i alldeles för stora lass...)
 
 
I morgon åker jag till Byron Bay med ett gäng tjejkompisar. Vi har hyrt bil och stuga, så jag tror det kommer att bli en riktigt mysig helg. Tyvärr har jag en hel del att läsa, men helt ärligt, att plugga på en strand är ändå helt okej! Jobbigare kan man ju ha det! Och ja, det har man ju haft det...

NORTH STRADBROKE ISLAND

Publicerad 2015-03-09 12:29:28 i Brisbane,

Igår åkte vi till North Stradbroke Island, och vilket paradis! Det är verkligen perfekt att lämna stan och åka iväg över dan och fylla på energi vid en strand! Vi åkte tåg och färja dit och väl framme tog vi en promenad och kollade in naturen. När vi kom fram till öns "bästa" strand visade den sig vara avstängd på grund av för starka strömmar. Vi hann knappt tänka "va gör vi nu då?" innan en Australienare dök och upp erbjöd skjuts till en annan strand. Perfekt! Vi fick en liten guidad tur och hamnade på en annan otroligt vacker strand. 
 
Bilderna får tala för sig själva, men visst är det något speciellt med turkost hav? 
 
 
 
 
 

HÄRLIGA DAGAR

Publicerad 2015-03-07 14:50:00 i Vardag,

De senaste dagarna har bestått av en värmebölja, inspirerande föreläsningar, massa god mat, utgång och en hel del plugg. Det är först nu som jag börjar känna av skolan och jag måste känna att det känns väldigt bra. Miljön här är väldigt inspirerande och jag känner verkligen hur jag suger åt mig kunskap som en svamp, det är himla härligt! Nu i veckan har jag även fått veta att jag har kommit med på en kurs som körs i samarbete med EY här i Brisbane, det kommer att bli det mest seriösa jag har gjort hitills eftersom vi ska jobba med ett riktigt case mot riktiga kunder. Riktigt coolt! Jag längtar verkligen att köra igång, samtidigt som jag är aaaning nervös... Men mer om det senare, nu måste jag sova! I morgon väntar en tripp till North Stradbroke Island där vi ska sola och bada!
 
I torsdag hade vi närmare 40 grader... Helt galet! 

Pluggstund på Plenty, ett av favoritfiket runt hörnet. 
 
 


När man hittar glass med smak av choklad, jordnötsmör och salt karamell... Mmmm, vilken lycka!
 

NÄR GOOGLE MAPS INTE SAMARBETAR...

Publicerad 2015-03-04 13:57:03 i Brisbane,

Förvaringen i mitt rum är inte den bästa och efter en hel del letande hittade jag en helt okej bokhylla hos Office Works som jag la undan igår. Eftersom hemkörningen kostade mer än själva bokhyllan, så jag bestämde mig för att ta en promenad dit (det är ju alltid trevligt att lära känna nya områden...) och en Uber hem. Och alltså... det här med att strosa omkring visade sig vara lättare sagt än gjort. Jag tog en titt på Google Maps och bestämde mig för att ta lite krokigare vägare, det är ju roligare än en stor bilväg... eller? 

Brisbanes suburbs består av villakvarter, efter villakvarter... 

Varför inte kalla en gata Whynot?

Note to self #1: En "vanlig gata" på Google Maps kan visa sig vara en väldigt long, men färgglad trappa...

Kalkon på strång!

Note to slef #2: En annan "vanlig gata" på Google Maps kan också visa sig vara en gigantisk villa med utsikt över floden. Kul för dem! Mindre kul för mig som måste vända och gå tillbaka, uppför en backe, i 30 grader...Puuhh!

Hittade en härlig utsikt över staden iallafall!

 Trött och vilse, men glad!
 
 

EAT STREET MARKET

Publicerad 2015-03-02 01:50:45 i Brisbane,

I fredags åkte vi till Eat Street Market, som är stor matmarknad med mat från världens alla hörn. Eftersom Brisbane är byggt kring en flod används färjor i princip lika mycket som bussar, så vi hoppade på en färja och fick njuta av solnedgången (och fläktande vindar, sååå skönt!) på vägen dit. Resan tar ungefär en timme, men det är helt klart vär det! Marknaden var verkligen fantastisk, så himla mycket gott! Längtar redan till nästa besök!
 
 
  

Dumplings och dim sums. Yum yum!


Malaysiska roti, påminer lite om quesadillas. Väldigt gott!


Den längsta kön hittade vi vid Potato Slinky där man för 5 dollar kunde köpa en friterad potatis på pinne. Vi hamnade där av nyfikenhet, men det visade sig vara himla gott!


Marknaden bjöd på en del annat än mat också... 


När vi hittade dessa chokladfontäner utbröt jubel och efterrätten var given! 

 Mätta och belåtna åkte vi tillbaka mot stan och möttes av en färgglad Story Bridge. 
 
 

GOLD COAST

Publicerad 2015-03-01 01:19:00 i Brisbane,

Vilken härlig dag jag hade igår! Tidigt på morgonen åkte jag och en massa andra utbytesstudenter mot Gold Coast, som ligger ungenfär en timme från Brisbane och alldeles vid kusten. Vårt först stopp var på Currumbin Wildlife Sanctuary, där vi fick träffa en massa australiensiska djur. 
 
Tyvärr hade jag bara mobilen med mig, så bilderna, på nästa tripp ska jag se till att ta med mig systemkameran!
 

Koalor, är de inte världens sötaste djur? 


Fick äntligen träffa en känguru för första gånge, så himla mysigt!


Krokodiler, hua...

Emun, som tillsammans med kängkurun syns på Australiens statsvapen.  
 
Vi åkte sedan vidare mot Coolangatta och Rainbow Bay, där vi äntligen fick se havet. För mig, och många andra var det första gången vi var vid havet sen vi kom till Australien. Och med den extrema värmen som är här, var det helt fantastiskt att äntligen få känna lite kyligare havsvindar. Sen att det var otroligt vackert gör inte saken sämre!  
 
Det visade sig även pågå en surftävling, så strämningen var på topp på stranden!
 
 
Sista stoppet var Surfers Paradise och jag kan verkligen förstå varför surfingen är bra. Vilka vågor! Vi åt en snabblunch och sprang sen ut i havet. Ja, ni läste rätt. Fröken Badkruka sprang ut i vattnet och hade så sjukt kul! Jag har nog aldrig upplevt så stora vågor, och jag har nog inte stannat så länge i vattnet sen 10-års åldern heller. Vårt enda bekymmer var egentligen att hålla bikinin på plats, haha...  
 

 
Idag väntar en lugn dag i stan. Jag ska strax ut och äta brunch med mina flatmates och sen ska vi nog besökan någon marknad. Blir nog en bra uppladdning inför en ganska hektisk vecka, har rätt mycket att ta itu med de närmsta dagarna!
 
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV