KONTRASTER

Publicerad 2013-03-30 11:26:00 i Vardag,

Vi hade alldeles fantastiskt roligt i torsdags. Redan under förfesten nåddes jag och Sofia av roliga nyheter som jag är riktigt riktigt glad och peppad över! Sedan fortsatte vi på Sturecompagniet och Hell´s Kitchen, där vi dansade ända tills solen gick upp. Det kallar jag vårtecken alltså! 
 
Igår tog jag flyget hem till Skellefteå och som alltid känns det lite konstigt att landa i lugnet. Det är ganska stora kontraster mellan det mer hektiska storstadslivet och det lugnare småstadslivet i norr. Men samtidigt är det väldigt skönt att komma hem, jag behöver bara ett par dagar innan jag börjar slappna av! Idag väntar brunch hos min moster och sen borde jag ta itu med mina extremt oklippta pudlar.... 
 

GLAD PÅSK!

Publicerad 2013-03-28 16:22:13 i Vardag,

Igår tjuvstartade vi påsklovet då vi hann med både Akademikerbaren på Café Opera och kanske ett par för många timmars dansande på Rose. Riktigt nice och med frukostbuffé på THS Café som morot gick det, tro det eller ej, lätt som en plätt att ta sig till KTH idag! Nu när sista skoldagen innan påsklovet är avklarad och solen skiner över Stockholm går det ju inte att göra annat än att känna peppen! 

Nu är det storstädning och packning som gäller här innan ett gäng tjejkompisar kommer förbi. Ikväll tänker vi slå klackarna i taket och i morgon går flyget hem till Norrland där mitt mål är att göra så lite som möjligt. Massa vila, mat och mys med familjen och hundarna är nog vad jag behöver!

 
GLAD PÅSK!
 

EFTER-TENTA-RESAN TILL KRAKOW

Publicerad 2013-03-19 00:27:00 i Resor, Vardag,

Direkt efter torsdagens komponenttenta åkte vi mot Skavsta och hoppade på flyget mot Krakow. Trötta och mosiga efter allt tentaplugg, men redo att utforska en stad som ingen av oss hade besökt innan. Nu när helgen är över kan vi konstatera att det var ett riktigt bra val av resmål! Det var skönt att för en gång skull ha en weekendsemester i en lite mindre stad där det inte finns så många "måsten". På tre dagar känns det som att vi har hunnit med det mesta vi ville och har samtidigt hunnit med att ta det lugnt och haft många fikaraster, långa middagar (tummen upp för både maten och servicen) och en pubrunda i mysiga barer. Många promenader runt staden har det blivit, tyvärr var vädret inte optimalt, men med måååånga lager kläder klarade vi oss rätt bra ändå. Under lördagen besökte vi Auschwitz och Birkenau och jag tror att vi alla undrade lite vad vi hade gett oss in på när vi satt i bussen på väg dit. Men hur ofattbart det än må vara så hör det till historien och i efterhand känns det bra att ha varit där. 
 
Fler bilder från helgen kommer....

Hela gänget och en sjunde vän i rustning som vi hittade på torget.  
 

TENTAPLUGG

Publicerad 2013-03-12 07:37:00 i Vardag,

Igår startade tentaveckan på KTH och för min del är detta en av de lugnare tentaveckorna. Min enda tenta, maskinkomponenter, är på torsdag så den här gånger slipper jag den värsta stressen den, så skönt! Igår hörde jag dessutom mig själv säga att "det här med planetväxlar och skruvförband är ju ganska kul", så jag antar att något börjar lossna! Idag ska jag försöka ta itu med de mindre roligare delarna av kursen, men först en stor kopp kaffe och en promenad mot skolan i det fina vädret! Det kommer att bli en lång dag....


 
 
 
 

NÄRINGSLIVETS MÄKTIGASTE KVINNA 2013

Publicerad 2013-03-06 08:59:00 i KTH - Malvina, Livet på KTH,

Igår var jag, tillsammans med Malvinas styrelse och ett gäng av våra härliga medlemmar på Waterfront där "Näringslivets mäktigaste kvinna 2013" skulle koras. Eventet hölls av Veckans affärer för 15e året i rad och under kvällen fick vi se flera av de tidigare vinnarna som gav sina karriärtips. Två tips som jag kommer att ha med mig var 1. Jobba med något som är roligt - då kommer man automatiskt att jobba hårt och göra ett bra jobb. Väldigt basic egentligen, men det tåls att upprepas. 2. Välj en bra chef! Detta är kanske inte helt enkelt, men att göra lite reaserch om företag man vill jobba med för att ta reda på mer om deras värderingar och sådant kan vara en bra idé! Vi fick även se ett filmklipp med Annika Falkengren som jag tror har vunnit priset flerst gånger tidigare och hennes bästa tips var att fokusera på här och nu. Det är så lätt att bara fokusera på framtiden, men det är svårt att ta sig dit om man inte ser till att göra bra ifrån sig i nuet. Sen att våga ta steget framåt när det erbjuds är också viktigt!

En bra kväll med mycket pepp och inspiration helt enkelt!  Nu ska jag försöka ta med mig den inspirationen till tentaplugget som precis har startat, puuhhh.... Dags att rusa mot skolan! Idag har vi bara en föreläsning, men mycket ska hinnas med både före och efter så det lär bli en lång dag idag!

Näringslivets mäktigaste kvinna 2013 - Petra Einarsson från Sandvik.
 
 

VALPGALA PÅ GRAND HÔTEL

Publicerad 2013-03-03 22:04:00 i Vardag,

Att få äta Grand Hôtels fantastiska afternoon tea i Vinterträdgården och titta på framtidens stjärnor inom hundvärlden var nog precis det söndagsnöjet jag behövde idag. Tyvärr blev det ingen storslam för pudlarna, men jag hade trevlig ändå! Efteråt mötte jag upp Sofia för en promenad rund Skeppsholmen och ja, jag vet att jag har sagt det förr, men soliga dagar som denna är Stockholm en nå så galet vacker stad!

Vid Nybroviken tidigare idag. Blåsigt värre, men så vackert! 
 

BARNKALAS NÄSTA!

Publicerad 2013-03-02 13:27:00 i Livet på KTH,

Ikväll är det dags för Maskinsektionens årliga "Ettans fest". Temat för kvällen är barnkalas och efter en höst med finsittningar, banketter och slutligen Nobel NightCap har jag sett fram emot en lite mer avslappnad gasque. Visst är det kul att få göra sig fin, men ibland kan det vara minst lika roligt att bara få klä ut sig lite också! Omväxling förnöjer!

 
 
 
 

EN LITEN TULPAN

Publicerad 2013-03-02 10:05:00 i Hemma hos mig, Inredning,


Ett doftljus som jag fick av min mamma i julklapp har brunnit färdigt och får nu fungera som vas åt en liten tulpan istället. Ljuset luktade fantastiskt och som tur är väntar ett till i min överfyllda låda med doftljus!
 

5 ÅR

Publicerad 2013-03-01 15:53:00 i Vardag,

‎5 år går fort, men det hinner hända så mycket! Så mycket som jag vill berätta för dig och så mycket jag vill visa för dig! Min älskade pappa, jag saknar dig så fruktansvärt mycket! ♥
 

Här är din sång.
 
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV