HELG

Publicerad 2013-09-29 20:20:00 i Vardag,

Jag har haft en riktigt härlig helg, inte en sekund plugg har det blivit och det känns lugnt! Igår gick jag en sväng på stan och hämtade hem min dator som har varit på reparation (halleluja!) och sedan var jag och Parmis hos en bekant till Parmis som har jobbat som inköpare och sålde smycken till inköpspriser. Jag slog bland annat till på ett armband från Trish Becker som redan är är en favorit. Igår kväll var det sittning på Maskin med temat Eurovision, vi stannade ett tag efter middagen och åkte sen vidare till East. KTH i all ära, men omväxling förnöjer! 

Idag blev det en till runda på stan och sen har jag haft en riktig myssöndag. Det behövdes, nu är jag pigg och utvilad inför en ny vecka! I morgon ska jag träffa min mentor för första gången efter sommaren och på onsdag har vi träff med hela Head Start. Sen händer kanske en del andra roliga saker också, men inget jag tänker berätta just nu... 

Mitt nya favoritarmband från Trish Becker. 
 

TRE FREDAGSFAVORITER

Publicerad 2013-09-27 11:47:00 i Inredning, Vardag,

De här bilderna gör mig lite glad i själen, tänk så mycket fina saker kan påverka humöret! I övrigt tror jag att det kommer att bli en riktigt bra fredag, solen skiner och jag ska strax bege mig till stan för en shoppingrunda med Viktor och Matilda. Senare blir det CAD för hela slanten. Vi har gjort en 3D-skrivare som vi nu ska lyckas animera, det kan bli spännande!

Bilder via min Pinterest.
 
 

THE ART OF BEING HERE

Publicerad 2013-09-25 22:31:00 i Vardag,

En kopp te, en ansiktsmask, ett gamlat avsnitt av Fredagspodden och Pinterest, så har min kväll sett ut. En riktig myskväll med andra ord! I podden pratade Hannah & Amanda om att det är meningen att man ska vara precis där man är just nu och våga landa i det för annars missar man ju livet och precis samtidigt bläddrade jag förbi det här citatet när jag egentligen tittade på inredning på Pinterest. Jag tror jag behövde höra det! Både att komma ihåg att njuta av det som är bra och att låta svårigheter vara jobbiga, för, som min mor alltid brukar säga, det finns en mening med allt, men man ser den först i efterhand! Detta får bli kvällens påminnelse till mig själv och till er andra där ute. Nu säger jag god natt, i morgon väntar en tidig morgon med labb i konstruktionsmaterial!
 
 

PEPPAR FÖR HÖSTEN

Publicerad 2013-09-24 21:45:00 i Inspiration, Vardag,

Jag kan inte förstå att vi gick omkring i shorts för bara en dryg vecka sedan och knappt frös. Nu är det höstjacka, halsduk och vantar som gäller och ändå känns det kyligt. Hösten kom verkligen snabbt i år, men det är bara härligt! Jag har sett fram emot att plocka fram mina varma tjocksockar och stickade tröjor (måste ta en vända upp till mitt kaosartade vindsförrådet snarast...) och att spendera kvällarna med att dricka gigantiska mängder av te och tända massor av doftljus. Bring it on hösten, bring it on! 
 
 

TILLBAKA TILL VARDAGEN

Publicerad 2013-09-22 22:27:00 i Livet på KTH, Vardag,

Vardagen alltså! Nog är det allt härligt att vara tillbaka i skolan och se hur kalender fylls med både det ena och det andra. Jag har verkligen längtat efter den här hösten, jag har hopp om en bra tid, men vet också att det kommer att bli fullt upp. Bara denna vecka, som var min första "riktiga" skolvecka för terminen har varit fullspäckad! I tisdags var jag på ett event på Netlight Consluting med Malvina, supertrevligt! Jag föredrar verkligen den typen av event där man får chansen att se företagskulturen och prata med anställda på ett mer avslappnat sätt, till skillnad från lunchföreläsningar då det (för det mesta) blir väldigt mycket fakta och väldigt lite känsla. I onsdags åt jag tapas med arkitektgänget och "cachade up", alltid lika trevligt, de är ju så kloka! I fredags såg vi Alex Schulmans föreställning "Älska mig", som var riktigt riktigt bra, jag hade nära till både skratt och tårar när jag gick hem från teatern så den gjorde verkligen ett intryck. Igår var jag på inflyttningsfest hos en kompis som har flyttat till mina hoods, wiiieee, bra val! Och idag har Malvinas nya styrelse haft kick-off tillsammans med oss från gamla styreslen. Jag var rätt trött och stressad när jag gick dit, men efter lekar, god buffé, lite för mycket choklad och prat med en massa kloka KTH-tjejer var jag betydligt piggare och gladare. Jag vet att jag har sagt det för, men det är ju just detta som gör att det är så värt att engagera sig ideellt, det tar tid och energi, men det man får tillbaka är så mycket mer! 
 
Med de orden säger jag god natt! I morgon ska jag ägna hela dagen åt CAD och konstruktionsmaterial, nu är det dags att komma ikapp! 
 
 

I´M BACK!

Publicerad 2013-09-16 23:33:00 i Livet på KTH, Vardag,

Jösses! Efter några galet intensiva veckor är det dags för vardagen att återgå till det normala. Jag har haft sjukt kul och är så glad att jag valde att engagera mig i KTH:s mottagning. Den här veckan ska jag ge järnet för att ta ikapp alla missade föreläsningar, samtidigt som jag har en hel del roligheter inplanerade. Yey, det kommer att bli en riktigt bra vecka!  

Igår var jag förresten på utställningen "The fashion world of Jean Paul Gaultier" tillsammans med min mamma, moster och Fredde. Trots endast en timmes sömn det senaste dygnet (och fem de senaste två...) kunde jag faktiskt njuta av utställningen. Designer och deras historia är något som alltid fascinerar mig. Utställningen håller på till den 22 september, se den!

Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV