FANTASTIC FRANK LÄSER MINA TANKAR

Publicerad 2014-03-26 19:12:00 i Inredning, Inspiration,

Jag har varit rätt sugen på n orientalisk matta ett tag nu. Men det passar inte alls i min lägenhet, så jag lämnar det till framtiden. När jag snubblande förbi den här annonsen hos Fantastic Frank fick jag mig ett gott skratt. De lever verkligen upp till sitt namn, haha, helt fantastisk! LUGNET

Publicerad 2014-03-23 20:48:00 i Livet på KTH, Vardag,

Vid Djurgårdsbron tidigare idag, så vackert!  
 
Efter fredagens tenta i "Team Leadership & Human Resource Management" har både hunnit ta det lugnt och haft riktigt roligt med mina vänner. Det är ett speciellt lugn som alltid infaller efter en tentavecka, det är liksom okej att göra lite vad man vill i ett par dagar. Jag vet, helg kallas det väl egentligen... men helt lediga helger finns det inte riktigt tid med i vanliga fall!
I morgon börjar period 4, vilket innebär att vi nästan kan ta på sommarlovet nu! Kexet och franskan fortsätter även denna period, och så börjar en kurs i projektledning. Jag tror det kommer att bli en bra mix!
 

SÅ NÄRA, SÅ LÅNGT BORTA

Publicerad 2014-03-19 19:16:15 i KTH - Project Destination, Livet på KTH,

Jag tror att jag har glömt att berätta att vi har bokat vår projektresa med Project Destination. Om mindre än en månad, den 15 april närmare bestämt flyger vi till San Francisco, och två veckor senare åker vi hem från Los Angeles. Jag kan inte riktigt greppa det, tidsmässigt är det så nära nu, det vi har jobbat för så länge. Men det känns samtidigt så långt borta, ja, både geografiskt och mentalt. Det blir första besöket i USA för min del, och bara andra gången utanför Europa. Jag är verkligen tacksam för de möjligheterna jag får tack vare KTH, jag har alltid velat se vad som världen har att erbjuda och nu får jag chansen. Vi kommer både att besöka företag och ha några dagars semester. Det är rätt fantastiskt! Och ännu bättre är att det inte slutar efter Project Destination, nästa år åker jag på utbytesstudier ännu längre bort. Men mer om det vid ett senare tillfälle... 
 

HOME INSPO: CARDELLGATAN 5

Publicerad 2014-03-19 11:00:00 i Home inspo, Inredning, Inspiration,

I mina korta pluggpauser passar jag på och tittar runt på nätet i jakt på inspiration. Igår kom jag över den här annonsen hemnet. Så härligt lugn på något sätt. Jag skulle aldrig kunna ha så tomma väggar och så fria ytor. Men ändå, det är väldigt skönt att vila ögonen på vackra, enkla bilder. 


 Via: Hemnet
 

PLUGGSÖNDAG

Publicerad 2014-03-16 20:50:00 i Livet på KTH,

Tulpaner och kaffe gör tentaplugget trevligare! 

Just nu pluggar jag järnet inför min 11:e tentavecka sedan jag började på KTH, och jag måste nog säga, äntligen är det största tentakaoset är förbi. Jag har bara en tenta och i en kurs som dessutom är väldigt intressant. "Team Leadership & Human Resource Management", som är den långa titeln på kursen är den första av två kurser som är förberedande inför mastern Industrial Management som jag börjar till hösten. Just nu känner jag mig riktigt riktigt nöjd med mitt val. Det är intressant att blanda upp studierna och inte enbart läsa tekniska kurser. Nu återstår dock att välja tekniskt spår på mastern. Konstruktion eller produktion? Den stora nackdelen med att vara våg... Å ena sidan...å andra sidan. Beslutsångesten!  
 

A WALK DOWN MEMORY LANE

Publicerad 2014-03-12 22:29:00 i Resor,

Så fort man säger att man ska till London kommer kommentaren "Åh, ska ni shoppa?", och okej, det blev en del shopping. Men framför allt har vi strosat omkring i mina favoritområden och njutit av den fantastiska atmosfären i underbara underbara London. Vi har varit effektiva och hunnit med allt vi ville, samtidigt som vi har njutit av varje sekund. Tre dagar är inte så mycket, men det ger tillräckligt mycket för att ladda batterierna för tentaplugg och kexande. Nu mår vi toppen! 
 
Vi tog första planet från Stockholm i lördags, så vi hann med en heldag i London redan första dagen. Efter att ha lämnat väskorna på hotellet i Bayswater tog vi en promenad i solen till Notting Hill och trängdes på folkfyllda Portobello Road. Solsken, creps, massa vackra grejer och bra stämning. Det blir aldrig fel. 
 
Gatumusiker på Portobello Road.
 
Vi strosade vidare genom Bayswater och gick förbi Queensborough Terrace, där jag bodde för drygt 4 år sedan. En väldigt konstig känsla. Det känns som nyss, men samtidigt är jag en helt annan person är den 18 åriga lilla tjejen som precis hade flyttat från sin trygga norrländsa hemstad. Det har hänt så otroligt mycket under dessa år och jag undrar ofta hur det skulle vara att flytta tillbaka till London igen? En vacker dag hoppas jag kunna ta reda på det!
 
13 Queensborough Terrace, där jag bodde för 4 år sedan. På den tiden var dörren grön...

Min "walk down memory" lane fortsatte med en mocha frappuccino (favoriten!) genom Hyde Park mot min gamla arbetsplats Victoria & Albert museum i South Kensington. Och det mindre, men precis lika vackert som jag minns det. Jag kommer knappast att få en vackrare arbetsplats.
 
 
Nöjda tjejer i Hyde Park. 
 
Maffiga caféet på V&A.
 
Vi fortsatte strosandet genom vackra Chelsea och längs Kings Road innan vi åkte tillbaka till hotellet. På kvällen åt vi fanstastiskt goda fish & chips på en pub runt hörnet innan vi åkte till Mayfair och drack drinkar på Sketch och dansade i timmar på Mahiki. När vi satt i taxin på väg till hotellet slog det oss att vi hade varit vakna i nästan ett helt dygn. Tänka sig vad man hinner mycket om man inte sover! 
 
Sketch är kända för sina toaletter, men även restaurangerna och barerna har det lilla extra.
 
I söndags åkte vi till Bond Street och strosade genom Mayfair, Green Park, Chelsea och Knightsbridge, och bara nöjt av hur vackert det är i London. Solen sken, och min tunna skinnjacka fick hänga över armen. De vårkänslorna kan jag leva på tills våren kommer hit till Stockolm på riktigt! 
 
 Vårtecken i Green Park. 

Vid Chelsea Embankment.

Ännu mer pastellhus i Chelsea, pax, här vill jag bo!
 
Vid 14-tiden hade vi bokat afternooon tea på Egerton House Hotel. För mig är afternoon tea lite av ett måste i London, och för Sofia var det första gången. Så det var lite extra roligt. Några timmar senare rullade vi därifrån, mätta och belåtna. 
 
 
 
Dukat för afternoon tea på Egerton. 

 Klassisk afternoon tea med smörgåsar, scones, bakverk, massor av te och ett glas champagne som pricken över i:et.
 
I måndags gick vårt plan sent på kvällen, så vi hade hela dagen på oss. Vi hade som sagt inte tänkte shoppa så mycket, men med ett gråare väder blev det helt enkelt lite för lockande att hålla oss inne. Jag är inget fan av Oxford Street, men ett besök på Miss Selfridge går inte riktigt att motstå. Kom därifrån med ett byxdress (hjälp, hur gick det till?) och en liten väska i rosa ormskin, blir perfa i vår. Sen tog vi Regent Street (Anthropologie är en favorit som alltid får mig på bra humör, även om jag nästan aldrig köper något där) och tittade även förbi baren där jag jobbade en kort tid. Innan vi begav oss tillbaka till Hotellet för att hämta väskorna och åka till Heathrow hann vi med en sväng förbi Covent Garden, lika mysigt som alltid.  
 
Regent Street. 
 
Det var allt från London denna gång. Nu ska jag bara se till att det inte dröjer tre år tills jag åker dit på en weekend igen!  

LONDON

Publicerad 2014-03-11 14:15:00 i Vardag,

 Underbara pastellhus i Chelsea!

London var fantastiskt, som alltid! Vi har mest strosat omkring i solen och njutit. Jag berättar mer senare. Våren verkar ha kommit till Stockholm också, så nu väntar en långpromenad på Djurgården med Paula! Måste ta tillvara på alla fina vårstunder! 
 

DISCOVER WEEK

Publicerad 2014-03-06 15:33:00 i Livet på KTH, Vardag,

 
I morse sken solen över Stockholm och det gjorde det aningen enklare att stiga upp till ett tidigt seminarium, efter alldeles för lite sömn! Just nu kör vi Project Destinations andra temavecka - Discover Week och har med hjälp av Facebook, Instagram och ett gäng spejare runtom i världen, förhoppningsvis inspirerat KTH-studenter att titta utanför Sveriges gränser. Igår hade vi även ett event hos DeLaval ute i Tumba och fick både lära oss mer om deras organisation och titta på kossor. Trevlig att lämna innerstan och känna doften av ladugård! 
 
Som ett passande avslut på denna vecka ska jag passa på och åka till London, tillsammans med Sofia över helgen. Vi kommer att bo i Bayswater, där jag bodde under några månader för flera år sedan, så det ska verkligen bli kul att få besöka mina gamla kvarter igen. I övrigt har vi planerat in en afternoon tea, besök på V&A och så mycket strosande som vädret tillåter. När vi kommer tillbaka är det tentaplugg som gäller, så jag hoppas kunna släppa alla tankar på skolan i några dagar. 

Men först får jag besök av min mamma och Stig. Vi har biljetter till föreställningen Ägd på Rival ikväll, och mina förväntningar är riktigt höga! 
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV