BRA START PÅ VECKAN!

Publicerad 2014-01-27 22:25:00 i KTH - Project Destination, Livet på KTH,

Mitt motto just nu, sluta tvivla och ge järnet! 
 
Den här dagen har bestått av yoga, för mycket kaffe, massor av telefonsamtal och mailande för Project Destination, fika med vänner och just det, ett par föreläsningar också. Jag märker att jag nästan glömmer bort att jag är student vissa stunder just nu. Det är så mycket som händer och då vi inte riktigt har kommit igång med skolan för terminen hinner jag lägga mitt huvudfokus på annat. Det är fullt ös med Project Destination den här veckan, verkligen fullt ös och det är så kul! Ju mer vi jobbar, desto roligare blir det och desto enklare blir allt som från början kändes svårt och jobbigt. Det är verkligen en lyx att få vara med och driva och utforma ett project som är så här roligt och lärorikt. 
 

MOODBOARD, V 4

Publicerad 2014-01-26 22:00:00 i Vardag,

Jag har verkligen kommit igång med yogan och börjar samla på mig en hel del inspirationsbilder för att plocka fram mitt jävlar anamma. Yogan får mig att känna mig starkare, smidigare och lugnare, samtidigt som tävlingsmänniskan i mig vill klara mer, mer, mer!  
 
London tar upp en hel del av mina tankar just nu. En resa är bokad i början av mars och jag kan nog inte beskriva hur fantastiskt det känns att åka tillbaka till staden som jag kallade mitt hem under 7 månader.
 
 Volvo har gjort det igen, wow!
 
Det är inte många minusgrader i Stockholm just nu (tack gode!), men det räcker för att min lya ska bli rysligt kall. Te är min räddning och jag önskar jag kunde känna mig så här glammig när jag sitter inlindad i en filt med mössa och halsduk med en tekopp i handen, men nä...

REDO FÖR VÅRTERMINEN!

Publicerad 2014-01-20 10:27:00 i Livet på KTH, Vardag,

 
I morse steg jag upp tidigt, hoppade i träningskläderna och tog bussen till yogan. Inte är det lätt att stiga upp när det är kallt och mörkt, men det finns få saker som får mig att må så bra som att starta dagen med yoga! När jag kom hem gjorde jag frukostmuffins med kokos, banan och hallon och till det kaffe med hallongrädd och nyhetsmorgon på TV:n. Bättre start på dagen kan jag inte få! Dagens, och vårterminens första föreläsning som är "Team Leadership & Human Resource Management" startar efter lunch så nu har jag gott om tid till annat fram tills dess. Den här terminen kommer jag att läsa förberedande kurser inför mastern samt franska, göra kandidatexamen inom produktion och så har jag även Project Destination. Jag kommer att ha fullt upp med andra ord, men jag känner mig riktigt motiverad och håller tummarna att det ska hålla i sig!
 

HOME INSPO: RÖRSTRANDSGATAN 36

Publicerad 2014-01-19 14:25:00 i Home inspo, Inredning, Inspiration,

Den här etagelägenheten i Birkastan är till salu hos Fantastic Frank just nu. Det stora fönstret på första bilden är ju helt fantastiskt! Jag skulle tippa att det är en gammal butiks/kontorslokal, vilket gör att den som bostad känns lite mer intressant. Ta även en titt på det gråa köket, jag tror att vi kommer att få se en hel det gråa toner framöver! 

KARLA CAFÈ

Publicerad 2014-01-16 19:02:00 i KTH - Project Destination, Stockholmsliv, Vardag,

Project Destination och pepparmynta-te, det är bra grejer!

Just nu är det tentavecka på KTH och i och med att jag skrev min enda tenta i tisdags har jag några dagar ledigt innan vårterminen drar igång. Perfekt! Idag har jag ägnat nästan hela dagen åt Project Destination och spenderade bland annat ett par timmar på nyöppnade Karla Café för att börja beta av en lång to-do-list. Jag älskar att sätta mig på caféer och jobba, jag blir som mest effektiv och dessutom är det bra mycket mysigare än att sitta ensam hemma. Och när det kommer till Karla Café, wow, efter två besök känns det redan som ett favoritställe! Supermysigt, gott fika och trevlig personal. 

UT MED JULEN, IN MED VÅREN

Publicerad 2014-01-10 14:19:08 i Hemma hos mig, Inredning,

Årets första blommor och min nya juslykta från Tom Dixon som jag fick av min mor i julklapp, kan inte få nog av mässing! 
 
Nu har jag kommit till det där stadiet i mitt tentaplugg då det är väldigt rent hemma. Det är liksom kul att ta en paus i plugget bara för att dammtorka lite. Nåja, det blir rent och fint iallafall! Jag har äntligen plockat bort alla spår av jul och köpt hem årets första blommor. Yey, nu är jag redo för våren! 

NU SKA HÄR RENSAS

Publicerad 2014-01-08 15:21:00 i Inredning, Vardag,

Drygt en vecka in på den nya året har jag börjat inse vad mitt motto för 2014 kommer att bli, jag ska rensa, rensa och rensa! Allt jag stör mig på ska bort, ord och inga visor! Jag har redan börjat lite smått med min garderob och sålt en del och skänkt bort en del (har turen att ha en klädinsamling bara 5 minuter från min lägenhet, lyx!), men fortfarande har jag en ordentlig hög med kläder som jag aldrig använder så det projektet är bara påbörjat. När garderoben är klar ska jag gå vidare med resten av lägenheten och slutligen...förrådet på vinden! Compact living är en utmaning, speciellt när man har en stor kärlek till vackra saker och kläder. Det går helt enkelt lite för fort att samla på sig lite för mycket... 
 

MOODBOARD, V 1

Publicerad 2014-01-05 22:24:35 i Inredning, Vardag,

Årets första vecka har varit en riktigt slapp sådan. Ett väldigt roligt nyårsfirande resulterade i en dyngförkylning, nåja jag blir ju bara sjuk nån gång per år så nu hoppas jag att jag har gjort bort det för det här året. 
 
Jag har spenderat en hel tid i soffan och har bland annat sett "Coco Before Chanel", otroligt vacker och inspirerande film! 
 
Ja, är det något som alltid kan få mig att må lite bättre så är det vackra saker. Det här bordet från OX Design är ett fint exempel. Marmorskiva och mässingstativ, perfektion! Bilden kommer från Monoqi.com.
 
På sistone har fler och fler ananaser dykt upp i inredningssammanhang och jag tror att de är här för att stanna. Jag hoppas springa på en i mässing, likt denna.
 
Det börjar vara dags att dra iväg på en weekend snart, London, Paris, Köpenhamn? Vi får väl se!  
 

HEJDÅ 2013, HEJ 2014

Publicerad 2014-01-02 22:08:00 i Vardag,

Efter ett hejdundrande nyårsfirande bestående av middag hos Nina och Johan, tolvlag på takterassen hos mig och sedan efterfest hela natten lång med många fina vänner är jag riktigt redo att välkomna det nya året. 2013 har inneburit mycket bra, men det har även varit ett tufft år med många mindre roliga stunder. Men som min mor brukar säga, det finns inget ont som inte har något gott med sig, och så är det. Ibland måste det vara lite extra jobbigt för att kunna bli bättre, eller hur? 

Jag tror inte på nyårslöften, jag vet att jag inte kommer att hålla dem mer än ett par veckor. Däremot ska jag göra allt för att ta hand om mig under detta år, jag ska vara snällare mot mig själv, skratta mer, umgås med de jag tycker om, satsa mer på det jag tycker är kul och njuta av livet som ju faktiskt är rätt bra just nu! 
 
 Via: Pinterest
 
 
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV