TORSDAGSTEMA: FEBRUARI MOODBOARD

Publicerad 2013-02-28 11:58:00 i Vardag,

Veckans torsdagstema hos Fabriken är "Februari Moodboard" 

 

1. Har helt fastnat för den brittiska serien Mr Selfridge, äntligen något att titta på i väntan på nästa säsong av Downton Abbey! | 2. Mitt mantra den här gråa och rätt tunga månaden. | 3. Jag har fått tulpanfnatt och nya tulpaner varje vecka har blivit ett måste. | 4. En stor längtan att dra iväg någonstans har dykt upp. I mars väntar både Krakow och Skellefteå och det ska bli så skönt att få lite miljöombyte.  | 5. Jag har äntligen börjat få lite ordning på mina kläder med hjälp av klädställning, sekretär och städskrubb/garderob. Men om jag kunde skulle det se ut mer så här!
 
Källor till bilderna finns i min Pinterest
 
 

LITE KVÄLLSINSPO

Publicerad 2013-02-27 22:27:00 i Inredning, Inspiration,

Och hur fint var inte det här då? I sommar tänker jag definitivt ränna runt på loppis och leta vaser! I nuläget äger jag bara två stycken och det måste det bli ändring på!

 Via: här
 

MINT

Publicerad 2013-02-25 20:48:34 i Vardag,

Just nu vill jag bara köpa en massa pastellkarameller till min vårgarderob! Denna going hittade jag på Åhléns idag och nu tror jag allt att våren känns ännu ett litet steg närmare! 
 

I WANT TO...

Publicerad 2013-02-25 09:10:00 i Vardag,

 
Det har varit lite tvärtom på sistone, men så är det alltid den här tiden på året. Och så lär det alltid vara. Som tur är går tiden fort och jag vet att den värsta tiden snart är över, för den här gången iallafall. 
 

FÖRSTA KRUKVÄXTEN

Publicerad 2013-02-23 19:42:01 i Hemma hos mig, Inredning,

Idag har jag köpt min första krukväxt och jag känner hur vuxenpoängen bara trillar in! Jag kan verkligen ingenting om blommor, mer än att tulpaner är fina typ... Men med egen lägenhet har intresset vuxit massor nu när det är upp till mig att göra fint, och vissa saker blir ju inte köpta av sig själv precis! Så i morse blev det en promenad till närmsta blomsterbutik där jag bad om något tåligt. En garderobsblomma kom jag hem med och fick minsann en mindre chock när jag skulle plantera om den och insåg att rötterna är stora som potatisar. Efter lite pyssel (och en hel del våld) har jag nu tre blommor som jag hoppas ska överleva min okunskap! 

Dessa står nu i mitt fönster och visst blev det fint! De vackra krukorna har jag fått av min mor från Butik Udda och de är gjorda av en keramiker här i Stockholm. Nästa gång jag är på Söder måste jag se till att besöka butiken! 
Resterna som inte rymdes i krukorna samlade jag ihop i en glasburk och för att de inte skulle trilla knöt jag ihop dem med ett par rötter. Och ja, jorden tog slut. Stackars blomma! 
 

NU FÅR DET GÄRNA BLI LITE VARMARE!

Publicerad 2013-02-22 15:06:00 i Hemma hos mig,

Igår hämtade jag ut mitt senaste fynd från Zara och är såå nöjd! Tjockleken är väl ungefär som mina tunnaste koftor så tills det blir lite varmare får den hänga framme och agera prydnad, något den gör riktigt bra, så vacker som den är!

 

TORSDAGSTEMA: "THIS IS ME"

Publicerad 2013-02-21 21:05:00 i Vardag,

Med inspirations av Fabriken tänkte jag också köra Torsdagsteman. Veckans tema är "This is me", så jag tog hjälp av min Instagram för att ta reda på vem jag är egentligen...
 
    
    
    
    
1. Jag spenderar helst mina lediga kvällar med en kopp te och en bra tidning i soffan. Ljus (helst vanlijdoft) är obligatoriskt. | 2. Min favoritkurs av de tre vi läser just nu är  tillämpad termodynamik och när jag såg denna bil på väg till en kontrollskrivning i just termo kunde jag ju inte bli annat än glad. | 3. Så fort chansen ges väljer jag skaldjur. | 4. Jag har tre små pudlar, men de föredrar skogen framför innerstan så de bor tyvärr kvar hos min mamma i Norrland. Förhoppningen är att Jack, på bilden, ska bli storstadspudel när det passar mina studier. | 5. Jag tackar aldrig nej till en skridskotur! | 6. Jag är en sucker för brittiska kostymdraman och kan titta på Downton Abbey om och om igen. | 7. Jag har världens sötaste mamma! | 8. Jag trodde aldrig att jag skulle vilja bo i Stockholm, men nu kan jag inte se mig själv bo någon annanstans! 
  

MOMENT 2013

Publicerad 2013-02-19 16:15:00 i Livet på KTH,

 
Just nu pågår Maskinsektionens arbetsmarknadsmässa Moment, vilket innebär utställande företag och andra event som till exempel lunchföreläsningar. Igår var jag på lucnhföreläsning med Donnie Lygonis från KTH Innovation som berättade hur man ska gå tillväga om man vill utveckla en uppfinning eller starta eget företag  inom något teknikrelaterat (behöver inte vara high tech, så länge det inte är no tech som han uttryckte det...). Jag visste inte att det gick att få så pass mycket hjälp från skolan, så det var riktigt inspirerande. Det är bara en idé som fattas då, men det är ju lättare sagt än gjort... 
 
Idag var det ÅF som häll i lunchföreläsningen och där var det mer information om ÅF som företag och hur deras rekrytering går till. Inte så mycket nytt där, ÅF är ju Malvinas huvudsponsorer, så de känner jag redan att jag känner till rätt bra. Men att få en påminnelse om vad man kan göra efter studierna är aldrig fel, det behövs minsann nu när vi tragglar tre tunga kurser -  termodynamik, elektro och maskinkomponenter!
 
Ikväll avslutas det hela med festligheter på Aquaria ute på Djurgården. Vi hade planerat att gå dit, men vi var rätt eniga om att att myskväll lockar mer än en festkväll just nu. Så istället för dans halva natten blir det bak- och filmkväll hos Paula. Känns som ett riktigt bra beslut!
 

I VÄNTAN PÅ MELLO

Publicerad 2013-02-16 19:26:00 i Hemma hos mig,


Ikväll är det dags för melodifestivalen i min hemstad Skellefteå och nog känns det allt konstigt att inte vara där. Men för att få lite schlagerstämning här hemma unnade jag mig rosa tulpaner när jag handlade mat idag, och så fräsch det blev! Jag måste bli bättre på att unna mig blommor!
 

SOMMARLÄNGTAN

Publicerad 2013-02-16 16:04:00 i Inspiration,

Bilder via Pinterest

Jag är less på allt slask, på det gråa vädret, på stora tunga vinterjackor, på att halka omkring som bambi på hal is och på att frysa så förbenat mycket hela tiden. Jag vet inte varför, men den här vintern har känts som den längsta någonsin och just nu vill jag inget hellre än att snön ska smälta så att de gröna gräsmattorna får börja titta fram!
 

DAG 2

Publicerad 2013-02-12 21:14:28 i KTH - Malvina, Livet på KTH,

Jämställdhetsveckans andra dag är precis avklarad och so far so good! Gårdagens frukostevent och lucnhföreläsning med Marie Nilsson från IBM samt dagens lunchföreläsning med Lars-Einar Engström och kvällens caseträning med Connecta har alla varit riktigt lyckade. Bra föreläsare, engagerade deltagare och bra flow helt enkelt, riktigt riktigt kul.
Idag klämde jag även in en kontrollskrivning i termo och nu när jag precis steg in genom dörren efter nästan 14 timmar i klackar insåg jag att mina fötter nog är lika mosade som mitt huvud. En kopp te och senaste numret av ELLE interiör får bli min kvällsavkoppling innan det är dags för lite efterlängtad sömn. 
 
I morgon har vi två ytterligare event, först lucnhföreläsning med Accenture och senare pubkväll i Nymble med komikern My Vingren. Jag är peppad!
  
 

JÄMSTÄLLDHETSVECKAN 2013

Publicerad 2013-02-10 21:32:00 i KTH - Malvina, Livet på KTH,

I  morgon smäller det! Årets jämställdhetsvecka kickas igång med frukostmingel där bland annat Accentures VD kommer att hålla tal. Sen fortsätter veckan med lunchföreläsningar, caseträning, pub och paneldebatt. Allt med tema jämställdhet! Det kommer att bli en fullspäckad vecka, men kul ska det minsann bli! 
 
 

NÄR MAN BARA SITTER I SOFFAN OCH LER

Publicerad 2013-02-07 23:30:00 i Hemma hos mig, Inredning,

Det är så häftigt! Jag har bott i min lägenhet i snart tre månader nu, och då och då märker jag att jag fastnar i soffan och bara ler. Jag verkligen tokälskar min lägenhet, min pyttepyttelilla lägenhet, och det är en så jädrigt fräck känsla! 
 
Förra helgen var min mamma på besök och då blev det som vanligt fullt ös! Vi hann med ett besök på IKEA och släpade hem en stor guldspegel och en hel del annat smått och gått. Inte det lättaste när man har tunnelbana som transportmedel, men det gick! Direkt efter vi kom hem begav vi oss ut på stan, men kom bara till Karlavägen där jag fyndade en stol på en antikbutik som skulle stänga samma helg (=superrea!), så det blev bara att vända och promenera hem med en stol också! Spegeln och stolen, tillsammans med sekretären som jag fyndade på Blocket för några veckor sedan är verkligen tre gobitar hos mig! 
 
Nu behövs (läs ryms) inte så mycket fler stora grejer hos mig, några hyllor till bara är planen. Sen kan jag pyssla med detaljer och det är ju nu det börjar bli riktigt riktigt roligt! 
 
 Mitt fynd, visst är den fin! Måste bara hitta ett tyg till stolsdynan... 
 
 
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV