I´M BACK

Publicerad 2015-05-28 05:01:00 i Brisbane,

Sorry för frånvaron! Det är fullt ös här just nu och nästan all tid spenderas vid datorn. Den stora skillnaden mellan KTH och QUT är att vi examineras nästan bara genom rapporter. Jag har bara en tenta på totalt fyra kurser. Det blir mycket tid med research och skrivande, men det är också ganska skönt att kunna bocka av grejer och inte behöva vänta in tentorna. I tisdags lämnade jag in en drygt 20 sidor rapport om Starbucks misslyckande i Australien och en ännu längre grupprapport om kvalitén i mjölkindustrin. Puuhh... Båda uppgifterna har varit otroligt nyttiga dock, har lärt mig en himla massa om vad jag gillar och inte och även råkat ut för intressanta gruppupplevelser. Nu har jag bara en gruppuppgift i Consulting & Change Management (med en grupp som är ett riktigt dreamteam!) och en tenta i Strategic Marketing Management kvar, sen är jag klar. Galet vad fort den här terminen har gått!
 
De senaste två veckorna har jag även haft besök av Sofia, som har rest runt i Queensland. Vi har hunnit hänga lite i Brisbane och tog även några dagars semester och åkte till fantastiska Whitsundays och bodde på en båt i två dygn. Bilder kommer, lovar... Att få besök hemifrån fick mig även att sakna Stockholm och Sverige lite mer. Australien är verkligen helt fantastiskt, men hemma är ändå hemma! Om drygt en månad landar jag på svensk mark igen, och även om jag längtar rätt mycket så gruvar jag mig för alla avsked. Det är så många fina människor här att säga hejdå till och det kommer att bli tufft! 
 
 
En lugn morgon ute till havs.
 

THE GRAND FINALE

Publicerad 2015-05-09 08:00:00 i Vardag,

Wow, vilken vecka det har varit! De senaste dagarna har bara kretsat kring vårt EY-projekt. Jag vet inte om jag har berättad vad det har handlat om, men kort och gott har vi utveckalt strategier åt EY:s kund Flight Centre för att hjälpa dem att expandera till Asien. Utan tvekan den bästa kursen jag har läst under alla dessa år, det har varit galet mycket jobb, men jag har lärt mig så otroligt mycket och är så inspirerad att kämpa vidare! 
 
I torsdags var det dags för semifinal och under 20 minuter fick vi pitcha vår idé för en jury som bestod av bland annat partners från EY och Flight Centres CFO(!!!). Rätt tunga namn, så bara det var ju en häftig upplevelse i sig! Sen att se dem nicka under vår presentation, alltså, de små stunderna när man får bekräftelse på att man är på rätt väg är ju guld värda efter allt slit!
Efter presentationen mötte vi upp de andra teamen på skolans bar och hängde och snackade av oss i väntan på mailet. Till slut kom det och vi fick veta att vi var ett av de fem teamen som var vidare till den stora finalen. Wohoo! 
 
 
 
Finalen var igår kväll på EY:s kontor. Vi har varit där en hel del på sistone, så det kändes tryggt och bra även om vi alla var sjukt nervösa. I juryn och publiken hade vi fler tunga namn från både Flight Centre och EY, våra mentorer, studenter och lärare från QUT. Det är inte varje dag man får den chansen, så bara att vi klarade att leverera det vi skulle gör mig så otroligt stolt. Vi vann tyvärr inte, men helt ärligt känns det fantastiskt bra ändå. Alla teamen har gjort ett riktigt bra jobb. En stor skillnad här i Australien är också att de flesta jobbar på sidan om och läser sin master på deltid. Vissa har redan jobbat som konsulter i flera år, eller har egna företag och är vana att pitcha sina idéer. Det är himla inspirerande och drar upp nivån en hel del. 
 
Efteråt gick vi ut och åt och dansade vidare till en klubb. Det känns verkligen konstigt att det är över, men det ska bli rätt skönt att ha en kurs mindre. Jag har helt klart prioriterat den här kursen först, så nu blir det bra att kunna ägna mer tid åt de andra projekten! Om ett par veckor har vi rätt saftiga grupparbeten i Consulting & Change Management och Total Quality Management som ska in, så nu är det bara att tuffa vidare!
 
 

Den här utsikten alltså! Nog har de det allt rätt bra på EY:s kontor!
 
 TigerTeam 6. 
  
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV