A WALK DOWN MEMORY LANE

Publicerad 2014-03-12 22:29:00 i Resor,

Så fort man säger att man ska till London kommer kommentaren "Åh, ska ni shoppa?", och okej, det blev en del shopping. Men framför allt har vi strosat omkring i mina favoritområden och njutit av den fantastiska atmosfären i underbara underbara London. Vi har varit effektiva och hunnit med allt vi ville, samtidigt som vi har njutit av varje sekund. Tre dagar är inte så mycket, men det ger tillräckligt mycket för att ladda batterierna för tentaplugg och kexande. Nu mår vi toppen! 
 
Vi tog första planet från Stockholm i lördags, så vi hann med en heldag i London redan första dagen. Efter att ha lämnat väskorna på hotellet i Bayswater tog vi en promenad i solen till Notting Hill och trängdes på folkfyllda Portobello Road. Solsken, creps, massa vackra grejer och bra stämning. Det blir aldrig fel. 
 
Gatumusiker på Portobello Road.
 
Vi strosade vidare genom Bayswater och gick förbi Queensborough Terrace, där jag bodde för drygt 4 år sedan. En väldigt konstig känsla. Det känns som nyss, men samtidigt är jag en helt annan person är den 18 åriga lilla tjejen som precis hade flyttat från sin trygga norrländsa hemstad. Det har hänt så otroligt mycket under dessa år och jag undrar ofta hur det skulle vara att flytta tillbaka till London igen? En vacker dag hoppas jag kunna ta reda på det!
 
13 Queensborough Terrace, där jag bodde för 4 år sedan. På den tiden var dörren grön...

Min "walk down memory" lane fortsatte med en mocha frappuccino (favoriten!) genom Hyde Park mot min gamla arbetsplats Victoria & Albert museum i South Kensington. Och det mindre, men precis lika vackert som jag minns det. Jag kommer knappast att få en vackrare arbetsplats.
 
 
Nöjda tjejer i Hyde Park. 
 
Maffiga caféet på V&A.
 
Vi fortsatte strosandet genom vackra Chelsea och längs Kings Road innan vi åkte tillbaka till hotellet. På kvällen åt vi fanstastiskt goda fish & chips på en pub runt hörnet innan vi åkte till Mayfair och drack drinkar på Sketch och dansade i timmar på Mahiki. När vi satt i taxin på väg till hotellet slog det oss att vi hade varit vakna i nästan ett helt dygn. Tänka sig vad man hinner mycket om man inte sover! 
 
Sketch är kända för sina toaletter, men även restaurangerna och barerna har det lilla extra.
 
I söndags åkte vi till Bond Street och strosade genom Mayfair, Green Park, Chelsea och Knightsbridge, och bara nöjt av hur vackert det är i London. Solen sken, och min tunna skinnjacka fick hänga över armen. De vårkänslorna kan jag leva på tills våren kommer hit till Stockolm på riktigt! 
 
 Vårtecken i Green Park. 

Vid Chelsea Embankment.

Ännu mer pastellhus i Chelsea, pax, här vill jag bo!
 
Vid 14-tiden hade vi bokat afternooon tea på Egerton House Hotel. För mig är afternoon tea lite av ett måste i London, och för Sofia var det första gången. Så det var lite extra roligt. Några timmar senare rullade vi därifrån, mätta och belåtna. 
 
 
 
Dukat för afternoon tea på Egerton. 

 Klassisk afternoon tea med smörgåsar, scones, bakverk, massor av te och ett glas champagne som pricken över i:et.
 
I måndags gick vårt plan sent på kvällen, så vi hade hela dagen på oss. Vi hade som sagt inte tänkte shoppa så mycket, men med ett gråare väder blev det helt enkelt lite för lockande att hålla oss inne. Jag är inget fan av Oxford Street, men ett besök på Miss Selfridge går inte riktigt att motstå. Kom därifrån med ett byxdress (hjälp, hur gick det till?) och en liten väska i rosa ormskin, blir perfa i vår. Sen tog vi Regent Street (Anthropologie är en favorit som alltid får mig på bra humör, även om jag nästan aldrig köper något där) och tittade även förbi baren där jag jobbade en kort tid. Innan vi begav oss tillbaka till Hotellet för att hämta väskorna och åka till Heathrow hann vi med en sväng förbi Covent Garden, lika mysigt som alltid.  
 
Regent Street. 
 
Det var allt från London denna gång. Nu ska jag bara se till att det inte dröjer tre år tills jag åker dit på en weekend igen!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV