FÖRSTA TRÄFFEN MED HEAD START

Publicerad 2013-04-22 22:17:00 i Livet på KTH,

Det är så härligt när man kommer hem efter kl 21 och är så trött att huvudet bara snurrar, men ändå inte riktigt kan sluta le och gärna slår på datorn för att plugga. I kväll är en typisk sådan kväll! Efter skolan har jag spenderat hela kvällen på Waterfront där det var första träffen med Head Start. Kvällen har bestått av mat, mingel med adepter och mentorer och en föreläsning om mentorskap av Birgitta Reinfeldt. Så inspirerande och kul! Tanken var även att vi skulle få träffa vår mentor för första gången, men tyvärr var det några som inte kunde komma (däribland min mentor), men men, jag får träffa henne snart och det ska bli så spännande!
 
Nu ska jag fortsätta att dyka ner i termodynamikens värld en stund. Vi har vår fjärde kontrollskrivning på fredag och tack och lov har jag klarat alla tidigare kontrollskrivningar (och har därmed lägst E på tentan), så denna skriver jag för eventuella bonuspoäng. Känns skönt att slippa pressen den här kaosveckan, men nog sjutton vore det skönt att klara även den sista KS:en! 
 

DAGARNA GÅR

Publicerad 2013-04-22 09:22:00 i Livet på KTH, Vardag,

Dagarna går i ett just nu och det känns som att veckorna knappt hinner börja innan det är helg igen. Det händer massor just nu och denna vecka har jag redan bokat upp varenda kväll med jobb, event och annat, flera luncher med lunchmöten och på helgen drar vi till Barnens ö med phöseriet. Ja, jag borde ju kanske ha tagit det lugnt under helgen, men istället har det varit lika fullt upp! I fredags var vi på Maskinsektionens spex Jubelspexet och fick oss många goda skratt innan vi dansade vidare till Oxid. I lördags var det THS Cocktail Party som är för alla som är engagerade inom kåren och sektionerna på KTH. Temat för kvällen var Casino Royale och, ja, det var riktigt nice!
 
Resten av våren kommer att fortsätta i samma anda och mitt i allt detta ska så klart även plugget hinnas med. Visst, det kommer att bli stressigt att plugga till 3-4 tentor, men jag har verkligen lärt mig att jag mår som bäst när jag har mycket att göra. Jag blir mer effektiv helt enkelt och då löser sig det mesta! 
 

LYCKLIGT LOTTAD

Publicerad 2013-04-13 22:28:00 i Vardag,

Efter gårdagens inflyttningsfest kan jag bara konstatera att jag har ju helt fantastiska vänner! Tre år i Stockholm har verkligen gjort sitt och jag känner mig lyckligt lottad som får omge mig med så fina, kloka och härliga människor! TUSEN TACK!

BRA FLOW!

Publicerad 2013-04-12 18:53:00 i Vardag,

Som man brukar säga, alla goda ting är tre! Denna vecka stämmer mer än väl. Till att börja med fick jag tidigare i veckan reda på att jag har kommit med i mentorprogrammet Head Start som är till för studenter på KTH, Handels, SU och KI. Det känns så klart jättekul och jag ser verkligen fram emot att få träffa min mentor för första gången om lite drygt en vecka!Igår fick jag ett nytt uppdrag på Studybuddy och idag fick jag veta att jag ska få jobba på Rönnskär även denna sommar! Vilken lättnad! I övrigt händer det mycket roligt på KTH just nu och allt detta i kombination med att det äntligen börjar bli vår gör att jag känner mig riktigt riktigt glad just nu! Ikväll är det dags för min inflyttningsfest och nu känns det som att jag inte kunde ha valt en bättre fredag! Troligen lär vi bli nästan lika många som antalet kvadratmeter och jag är sjukt peppad! Så många fina vänner under ett och samma tak kan ju bara bli bra!
 

PINK, ORANGE, RED

Publicerad 2013-04-07 09:50:00 i Inredning,

I min hjärna är det nästan sommar (önsketänkande, jag vet...), men utanför fönstret vräker snön ner. Det luriga aprilvädret är ett faktum och jag lite färginspiration kan vara på sin plats för att pigga upp denna gråa söndag!

 

TORSDAGSTEMA: BELYSNING

Publicerad 2013-04-04 21:38:00 i Hemma hos mig, Inredning,

Veckans torsdagstema hos Fabriken är "Belysning", så vad passar bättre än att ägna ett inlägg åt min favoritlampa som min mormor pysslade ihop för länge sen. Kombinationen av de färgglada pärlorna och minnet av min fantastiska mormor gör att jag ler varje gång jag tänder den. Och sedan jag köpte en ny lampfot för några veckor sedan (vilket fick mina vänner att skratta en aning, var ju egentligen inget fel på den förra...) så tycker jag bara ännu mer om den! 
 

ÖGONBLICK FRÅN PÅSKLOVET

Publicerad 2013-04-04 15:33:00 i Vardag,

Min mamma var i Hemmavan när jag kom hem, men hon hade lämnat ett påskägg och en uppmaning att kolla tvätten... Och ta da, i tvättmaskinen gömde sig en efterlängtad iPad! Så. Himla. Nice!

Jack och Cliff ute på isen i Bodan. Härligt med frisk luft, skidåkning, grillning och bus med pigga pudlar!

Lånade ut mitt hår till kurs på mammas salong...

...och fick lockar som jag aldrig kommer att lyckas fixa själv!

Lyxlunch på Bryggargatan med världens finaste mamma!
 
Nu är jag tillbaka till Stockholm och det känns toppen att ha några dagars ledighet kvar innan skolan drar igång igen. Här behövs det städas, tvättas och pluggas, men först ska jag jaga bort förkylningen som dök upp igår...fy, rinnande näsa och onda leder har jag inte tid med nu!  
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV