MAXAD VECKA

Publicerad 2014-02-28 22:25:38 i Vardag,

 Igår på Jämställdhetsveckans avslutningsfest hos Netlight. 
 
Jag är verkligen glad att min vardag består av så mycket mer än bara plugg. Den här veckan har varit riktigt maxad, men jag behöver en fullproppad kalender för att trivas som mest! Som jag skrev tidigare har det varit jämställdhetsvecka på KTH som Malvina anordnade för tredje året i rad. Detta ligger mig extra varmt om hjärtat eftersom jag satt i styrelsen som Art Director förra året. Tjejerna gör verkligen ett grymt bra jobb och nu när jämställdhet är ett hett ämne i teknikbranschen har vi fått chansen att höra en hel del intressanta diskussioner. Igår avslutades veckan med fest hos Netlight, som var veckans huvudsponsorer och som gör en hel del för jämställdhet just nu. Tummen upp! 
 
Med Project Destination har vi också haft en riktigt bra vecka. I onsdags var några av oss på öppet hus hos Tieto och idag var vi bjudna på after work hos XLENT. Det är alltid kul att få besöka företagen och se vilken atmosfär de har, det ger otroligt mycket mer än att bara prata med företagen på till exempel mässor. Sist, men inte minst så har vi äntligen bokat biljetterna till vår studieresa. Den 15 till 29 april lämnar vi Stockholm för USA:s västkust och jag kan knappt beskriva hur nice det känns! 

KONTRASTER

Publicerad 2014-02-24 22:11:00 i Stockholmsliv, Vardag,

 
 Gårdagens vs. dagens morgonpromenader, härligt med kontraster!
 
I helgen tog jag ledigt från allt och åkte hem till i Skellefteå. Här i Stockholm snurrar allt på så snabbt just nu och då är det extra skönt att komma tillbaka till min lugna hemstad och få ner fötterna på (den snöiga) jorden, om så bara för några dagar.   
 
Men, nu är det också skönt att vara tillbaka i Stockholm. Den här veckan är det fullt ös. Till att börja med är det jämställdhetsvecka på KTH nu (yay!) som anordnas av fantastiska Malvina (dubbel-yay!), så därav har vi massa roliga, och viktiga event att gå på. Utöver det har jag redan hunnit boka upp varje kväll den här veckan. Så. Mycket. Skoj. 
 

HOME INSPO: MELBOURNE HOME

Publicerad 2014-02-20 18:57:00 i Home inspo, Inredning, Inspiration,

På australiensiska The Design Files finns otroligt många vackra och inspirerande hem, som skiljer sig en del från våra svandinaviska hem som ju helt naturligt påminner en hel del om varandra. I texten till detta inlägg ber de dessutom nästan om ursäkt för att hemmen som de lägger ut påminner så mycket om varandra. Men är det så konstigt egentligen? Det är klart att vi påverkas av varandra och hem i samma region har en tendens att ha flera gemensamma nämnare. Sen är det ju klart att det är en viss typ av dessa hem som sprids snabbast på nätet, och det är ju ofta de som har det lilla extra. Hem som gör att man kan inspireras och drömma sig bort. Det är iallafall de hemmen som jag dras till. Den här lägenheten, till exempel är en del av en ombyggd kyrka. Takhöjden, de vackra fönstren och framför allt historian som huset bär på går ju inte av för hackor. Det ni!
 
 

NÄR SOLEN TITTAR FRAM

Publicerad 2014-02-17 22:23:00 i Stockholmsliv, Vardag,

Soliga Karlaplan i morse, ljuvligt! 

Jag började denna måndag med att vänta på bussen med solen i ögonen, finns det något bättre? Solen har lyst med sin frånvaro lite för länge nu, så det var verkligen en fantastisk start på veckan, som för övrigt ser relativt lugn ut. Skönt!
 

MACARONS

Publicerad 2014-02-16 22:36:57 i Vardag,

 Kaffe och macarons, perfekta mutor! 
 
Min söndag har bestått av städning, promenader och plugg. Jag passade på och gick förbi Picard och köpte macarons, perfekta mutor till dagens plugg som till största del var franska. Söta i dubbel bemärkelse är de också!
 

HOME INSPO: 20 KVADRAT

Publicerad 2014-02-15 18:59:00 i Inredning, Vardag,

Den här lilla lägenheten på 20 kvadrat är överallt just nu. Och med all rätt! Mitt hjärta klappar lite extra för små lägenheter, så klart, så ni kan ju gissa om jag blev glad när denna dök upp när jag bläddrade genom senaste Residence. Är det något man lär sig av att bo i Stockholm så är det att det går att bo fint trots liten yta, och här ett av många fina bevis på det!
 
 
 

INSPIRATION NON STOP

Publicerad 2014-02-15 12:42:00 i KTH - Project Destination, Livet på KTH, Vardag,

  
Fredagspodden och TechEq. 

Som sagt, den här veckan har vi haft Project Destionations första temaveckan - Inspire Week. Men för min del har det inte räckt där. Inspelningen av Fredagspodden i tisdags och lanseringen av TechEq, som jag gick på med PD-gänget i torsdag, en intressant intervju till en skoluppgift och alla hjärtans dag middag med ett gäng kloka vänner har gjort att inspirationen har flödat non stop den här veckan. Jag är väldigt tacksam att min vardag består av så mycket mer än bara skola just nu, även om en nyhet vad gäller mina studier har tagit upp större delen av min tankeverksamhet de senaste dagarna. Nu känns det bra, och sååå spännande, men mer om det senare!     
 

INSPIRE WEEK

Publicerad 2014-02-11 15:55:00 i KTH - Project Destination, Livet på KTH,


Just nu pågår Project Destinations första tema vecka, Inspire Week. Yay! Vårt mission denna vecka är att sprida inspiration till studenterna på KTH genom event och våra sociala medier. Igår släppte vi vår andra podcast, med temat inspiration så klart. Idag hade vi lunchföreläsning med Atlas Copco som informerade om sitt internationella internship och i morgon har vi lunchföreläsning med Tieto. Ännu mer kommer att hända på vår Facebooksida och Instagram, så det kommer att bli en vecka fylld av inspiration helt enkelt.    
 
Ikväll ska jag till Rival med Paula och Sofia och se liveinspelningen av Fredagspoddens 100e avsnitt, så där hoppas jag få ännu en dos med inspiration. Bra tisdag helt enkelt, trots att jag fortfarande släpar runt på en smått febrig kropp... Vila får jag göra någon annan gång!
 

FAVORITER FRÅN STOCKHOLM FURNITURE & LIGHT FAIR 2014

Publicerad 2014-02-08 21:35:00 i Inredning, Inspiration,

Men en hyffsat förkyld och småfebrig kropp släpade jag mig till Stockholmsmässan i morse för att gå Stockholm Furniture & Light Fair, och ja, nog var det allt värt det! Inspiration är aldrig fel och är det något som alltid kan få mig att må bättre så är det just vackra saker. Här har jag samlat några av favortierna bland havet av prylar, samt några trender som jag tycker mig snappat upp. 
 
 
Marmor och mässing har varit i ropet ett bra tag, och jag tror minsann att vi får dras med dem ett tag till. Inte mig emot, jag måste nästan hejda mig då just mässingprylarna har börjat ta över i min lilla lya... 
 
Marmorklocka från danska Menu. Enkelhet när det är som bäst!

De här ljuslyktorna från Tom Dixon ger mig flashbacks från en av mina mindre stolta kurser Maskinkomponenten. Men ändå, nörden i mig vill säga "heja heja".

Ateljé Alt, som tyligen har sitt showroom här i närheten (yay!) hade många fina mässingdetaljer... 

... bland annat dessa fina hyllor. Vill ha!

Vasen Äng är väl värd ELLE Decorations utmärkelse "Årets inredningsaccessoar". Så fin!

Vasen Fanny från Klong är en annan favorit. Perfekt om man bara vill ha några kvistar istället för en stor bukett.. 
 
 
 
På sistone tycker jag att fler och fler gråiga och leriga toner har börjat ta över efter allt vitt, vitt, vitt. Ganska befriande egentligen, det börjar vara dags nu! Dessa toner gick att hitta hos flera av de större namnen...

Gråa toner hos klassiska String.

Även Schweiziska Vitra satsade på de gråare tonerna i sin monter.

"Hang it" från Vitra är en riktig klassiker. Den färggladare varianten hänger hemma hos min mor och är en bra färgklick i hallen.    
 
 Asplunds klassiska byrå "Snow" i en lergrön ton.
 
 
Att det var mycket trä känns inte så otippat, det är ju ganska typiskt svenskt. Men just kombinationen trä och rosa kändes väldigt återkommande, och trevligt. Att det är en favoritfärg för mig gör det ju inte sämre... 


Något som aldrig kommer att få komma in i mitt hem är ett biljardbord, eller sådana led/spelgrejer över huvud taget. Men det här spelbordet från Klong var ju ändå rätt fint...

Rosa toner hos Lundbergs möbler. 

Trä och rosa i Ires monter (om jag inte minns helt fel)

Och här har vi mer grått också. Fint tillsammans med ljusrosa. 

Och avslutningsvis, ett sminkbord i Greenhouse, ännu mer trä och rosa!


Förutom detta hann jag gå på Frida "Trendenser" Ramstedts föreläsning om att hitta inspiration, och ja, nog var det allt inspirerande. Jag hade även turen att springa på en annan Frida, nämligen min kloka arkitektvän som jag träffar alltför sällan. Vi passade på att cascha up över en fika, perfa! Efter en kopp kaffe och en pratstund gick jag en snabb runda och tittade lite mer på mina favoriter innan jag åkte hemåt, fylld av inspiration! 

PUUHH!

Publicerad 2014-02-04 21:39:00 i Livet på KTH, Vardag,

Jag och min kex-partner in crime Sofia.
 
Puuhh, är allt jag har att säga om den här dagen! Började morgonen med kaffe och kexande med Sofia på Karla Café. Gissa om vi fick oss ett gott skratt när vi insåg att vi var klädda näsyan likadant. Haha, great minds think alike heter det ju... Vi fick en hel del gjort och börjar ha några frågeställningar att jobba mot. Känns bra! Resten av dagen har gått i ett rasande tempo, kan verkligen inte klaga på att jag har tråkigt.  
 
I morgon står yoga och kexjobb på schemat. Yogan har typ blivit min schemalagda stund för återhämtning och något jag tänker hålla fast vid. Absolut bästa träningsformen för mig just nu! 
 
 

SÖNDAG

Publicerad 2014-02-02 21:00:00 i KTH - Project Destination, Livet på KTH, Stockholmsliv, Vardag,

  
  
 
Den här veckan har varit en sådan vecka då jag vekligen känner att jag lever. Det har hänt något precis hela tiden och det är verkligen då jag trivs som bäst! Dagarna (och ja, en del av kvällarna) har varit fyllda med skola och Project Destination. I och med att jag är ansvarig för marknadsföringen blir det mer och mer jobb nu när vi börjar boka in event. Jag har även varit på möte med företag, för eventuella samarbeten, vilket är väldigt spännande men såå roligt! De lediga kvällarna har fyllts upp med andra roligheter, bland annat avslutningsträff med Head Start och bankett på Färgfabriken i samband med Maskinsektionens arbetsmarknadsdag. I fredgas hade vi lunchföreläsning och caselösning med Tele2 och direkt efteåt hoppade jag och min mor på ett tåg mot Västerås. Resten av helgen har vi spenderat här i Stockholm. Shopping, tapas på Boqueria och familjehäng har stått på schemat. Förutom det stora minuset att min mammas iPhone, kontokort och körkort blev stulna precis när vi kom tillbaka till Stockholm igår så har vi haft några väldigt mysig dagar! 
 
Veckan som kommer lär bli minst lika intensiv, så nu tänker jag ladda upp med en lugn söndagskväll i soffan. Hoppas ni har haft en bra helg!
 
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV