GAMLA ORANGERIET

Publicerad 2014-06-30 22:39:00 i Stockholmsliv, Vardag,

 
Igår mötte jag upp mina finfina arkitektvänner för en tur till Bergianska trädgården. För mig var det första besöket, men om sommaren fortsätter på det här viset lär det bli fler besök. Vi åt lunch och fikade i Gamla Oragngeriet, där det var så varmt och ljust att vi för en stund glömde bort att detta känns som den gråaste sommaren i mannaminne. Kloka som få är de ju också dessa tjejer, och efter en eftermiddag med snack om framtidsplaner, valpar, plugg, jobb och allt där emellan stutsade jag hem fylld av ny energi. Tack!  
 

HOME INSPO: ETT MAMLÖHEM

Publicerad 2014-06-29 11:15:00 i Home inspo, Inredning, Inspiration,

Den här 20-talslägenheten som är till salu i Malmö syns lite överallt just nu. Och med all rätt, den fullkomligt bubblar av inspiration! Ta första bilden till exempel, en brokig tavelvägg som möter de lite mer strikt uppradade myranstolarna, och så ett härligt hopkok av ljusstakar och blommor som pricken över i:et. Därefter golvet i lägenheten, fiskbensparkett i en alldeles perfekt nyans, kakelgolvet i badrummet, som passar så fint till det grön-blåa badkaret och svarta taket och så träplankorna i köket. Köket, som är lite mer avslappnat än resten av lägenheten piggas upp med en färgad dörr och ett gäng gamla klockor. Sist, men inte minst, blommor, blommor, blommor. Kan mycket väl vara det enklaste stylingknepet, underbart! 
 
 

MIDSOMMARHELGEN

Publicerad 2014-06-25 23:44:00 i Vardag,Några ögonblick från en väldigt mysig midsommarhelg i Skellefteå. Familj, massor av gos med de fyrbenta, långa skogspromenader och mat i mängder. Säg, vad mer kan man behöva? 
 

YOGA GIRL PÅ NALEN

Publicerad 2014-06-18 07:53:00 i Vardag,

 
  
I måndags var jag och Paula på yoga med Instagramsensationen Yoga Girl, och jag säger bara wow! Till att börja med, hur ofta får man yoga i en sån vacker lokal? Nalen är något helt annat än de tråkiga lokalerna på gymmet. Sen var passet i sig precis vad yoga ska handla om, så jobbigt och utmanande, men samtidigt med så mycket glädje och energi. Jag har fortfarande en träningsverk som heter duga, men ändå vill jag göra om det igen, och igen! Jag är så glad att vi hann få tag på biljetter! 
De två sista bilderna är från Yoga Girls (samt hennes hunds) Instagram, och visst blir man glad av alla färgglada mattor? 
 

UT I NATUREN

Publicerad 2014-06-14 22:26:00 i Stockholmsliv, Vardag,

Jag tog en riktigt härlig långpromenad tidiagre idag, men istället för den vanliga rundan på Djurgården gick jag åt andra hållet, mot Norra Djurgården. Fin natur med hästar, kor och får, som en oas mitt i storstan. Den nya stadsdelen Norra Djurgårdsstaden byggs för fullt och ge det några år bara så tror jag att det kommer att bli ett riktigt trevligt bostadsområde! På hemvägen plockade jag med mig lite blommor, och det blev så fint här hemma! LÄGENHET 81

Publicerad 2014-06-12 22:50:00 i Inredning,

Idag vad jag och Frida på premiärvisningen av Lägenhet 81 i gamla Hamnmagasinet på Kvarnholmet. Det hela  är ett samarbete mellan Einar Mattsson, som har byggt om lokalen till lägenheter och Svenskt Tenn, som har inrett Lägenhet 81. Vi fick en introduktion och guidad visning av inredarna, som även berättade en del om Svenskt Tenns historia och Josef Franks visioner. Oavsett om inredningen faller mig i smaken eller inte är det alltid inspirerande och intressant att höra tanken bakom. Varför är möblerna placerade sådär? Varför är stolden designad just sådär? Och varför hänger inte tavlan i mitten? Det kan alltid ge någon ny idé! Som pricken över i:et bjöd även Svenskt Tenns tesalong  på afternoon tea i husets föreningslokal och takterass med utsikt över Stockholm och Djurgården. Inredning, afternoon tea, utsikt och en god vän att dela det med, perfekt torsdagskväll!  

Psst. Lägenhet 81 är öppen på söndag kl 12-16, åk dit och titta vettja!


 
 
 

MIN HELG

Publicerad 2014-06-08 22:03:00 i Stockholmsliv, Vardag,

Den här helgen har jag ägnat åt precis vad jag har kännt för, så kravlöst och skönt! Jag har hunnit hänga med vänner, skrattat och snackat gamla minnen, ätit gott på matfestivalen "Smaka på Stockholm", strosat omkring, ätit  massor av glass och tränat yoga. Jag jobbar ju nästan hela sommaren, så jag ska verkligen satsa på känna mig ledig och få lite semesterstämning på helgerna! Den här helgen lyckades jag rätt bra med det känner jag, så nu är jag redo för en ny jobbvecka! 
 

HOME INSPO: IKEAKLASSIKER I MELBOURNE

Publicerad 2014-06-07 09:25:00 i Home inspo, Inredning, Inspiration,

Bara älskar känslan det här australiensiska hemmet, ljust, massa blommor och lite lagom bohemiskt. Så fint, så fint! Och kolla in mattan "Stockholm" från IKEA. Här i Sverige känns den redan som en klassiker och hos min mamma är den en självklar favorit (tror hon är inne på tredje(!) mattan nu). Och precis lika fint passar den i ett hem på andra sidan jorden!

 
 

EN LEDIG FREDAG

Publicerad 2014-06-06 20:52:00 i Stockholmsliv, Vardag,

Det är så lyxigt med långhelger och denna nationaldag har spenderats på bästa sätt. Sovmorgon, långpromead på Djurgården och en mysig fika på Café Egoïstes uteservering med min allra äldsta vän Fanny som är i Stockholm över helgen. Jag hade tänkt åka hem i helgen, men att träffa någon hemifrån är ibland lika givande och så himla trevligt. På hemvägen gick vi förbi Hötorget där stämningen var på topp. Femtio kronor, femtio kronor, whaaaoooo, FEMTIII! Ja, ni förstår, omöjligt att inte gå därifrån med både blommor och ett stort leende! 
 

SUPERFRONT

Publicerad 2014-06-02 21:36:00 i Inredning,

 
Efter jobbet tog jag en lite längre promenad hem och gick förbi Superfronts showroom. Jag tycker att deras koncept är helt fantastiskt och jag är väldigt peppad på att köpa nya köksluckor därifrån. Mitt kök är egentligen okej som det är nu, men i sommar ska det få en uppfräshning á la enklast möjliga. Jag ser det som lite av en sport. Hur stor skillnad kan man göra utan att behöva äta nudlar resten av året? Förutom ljusare färger är min dröm att ha en ugn, och tro mig, det är minsann en utmaning när platsbrist är ett faktum! 
 

SOMMARTIDER, HEJ HEJ!

Publicerad 2014-06-01 20:08:00 i Vardag,

 Via: Pinterest
 
1 juni och officiellt sommar idag då! För min del kommer det att bli en riktig jobbsommar och jag kunde inte vara nöjdare! Jag började mitt sommarjobb på Bolidens huvudkontor redan i måndags och det känns grymt bra. Jag har jobbat på Rönnskär under två somrar och  trivs så bra inom företaget, så nu är det så kul att få se en annan del och lära mig nya grejer. Det här blir dessutom min första sommar i Stockholm och jag är så pepp på att hinna med ALLT som jag inte hinner under terminerna. Jag vill turista, hänga i parkerna, gå på museum, måla och fixa här hemma och njuta av ledig tid med vännerna. Fullt ös, men på somrigare villkor! 
 
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV