WHITSUNDAYS

Publicerad 2015-06-07 13:42:00 i Brisbane,

Tiden bara springer iväg nu, det är redan tre veckor sedan vår tripp till Whitsundays, hur gick det till? Hur som, här kommer en liten bildbomd från min och Sofias minisemester, ett riktigt äventyr där vädergudarna hade makten... 
 
 
Första dagen flög vi till Airlie Beach där vi hann komma i ordning, strosa omkring bland backpackers och njuta av solnedgången vid stranden. 
 
 
Andra dagen lämnade vi Airlie Beach och flyttade in på en liten katamaran tillsammans med 9 andra gäster och 2 besättningsmän. Vädergudarna var som sagt inte på speciellt gott humör, så under första timmarna var vindarna 4 gånger starkare än vad båten egentligen är gjort för att klara. Lite som att vara på Gröna lund, men bara förbaskat mycket dyrare... Vi hittade tilslut en lugn liten vik där kunde stanna för natten. 
 
 
 
Tredje dagen började vi med frukost på båten, hur mysigt som helst! Sedan var det tänkt att vi skulle åka till Whitehaven beach som är en paradisstrand som "man ska ha besökt", men då det skulle bli en flera timmars helvetesfärd (om vi ens skulle ta oss dit) ställdes de planerna in. Istället fick vi åka till Whitsundays Island Peak där vi efter en timmes skogsprommenad (i flip-flops... puuh) nådde Whitsundays högsta punkt och kunde njuta ev en helt otrolig utsikt! På kvällen åkte vi vidare till en annan vik där vi stannade för natten. 
 
 
Fjärde och sista dagen var det lite bättre väder och vi hittade en vik där vi kunde stanna och bada, hoppa från båten och utmana vår balans på stand up paddleboards. På vägen tillbaka mot fastlandet välkomnades vi av en regnbåge, som ett fint avslut på resan!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Olivia Widmark

Civilingenjörsstudent som brinner för resor, vacker design och inspirerande hem!

SENASTE INLÄGGEN

KATEGORIER

ARKIV